Flottakezelés és tartós bérlet együtt

Sok cég tudja már tapasztalatból is, hogy a saját gépkocsik vásárlásánál jóval előnyösebb számára a hosszú távú autóbérlés és a flottakezelés.
A tartós bérlet előnyének kimutatása igen egyszerű: aki hosszabb időre bérel, az kedvezőbb bérleti díjra számíthat.
A flottakezelést pedig vegyük alaposan szemügyre.

Miért jó ha flottakezelést veszünk igénybe?

A flottakezelés igénybevétele számos előnnyel járhat az üzleti vállalkozás számára.

  1. Költséghatékonyság: A flottakezelő cégek általában kedvezőbb árakat és feltételeket tudnak kialakítani a gépjárművek vásárlásában és fenntartásában. Nagyobb mennyiségi beszerzésekkel és kedvezményekkel rendelkeznek, amelyek révén csökkenthetik a költségeket. Ezenkívül a flottakezelők tapasztalattal rendelkeznek a hatékony flottagazdálkodás terén, ami további megtakarításokat és költségoptimalizálást eredményezhet.
  2. Rendszeres karbantartás és szerviz: A flottakezelő cégek felügyelik és kezelik az autók karbantartását, javítását és szervizelését. Ez magában foglalhatja az időszakos olajcserét, gumiabroncs-cserét, fékjavítást és egyéb szükséges karbantartási munkálatokat. A rendszeres karbantartás biztosítja az autók biztonságos és megbízható működését, valamint hozzájárul az értékük megőrzéséhez.
  3. Gyors cseremodell: Ha az autó meghibásodik vagy szükség van egy újabb gépjárműre, a flottakezelő cégek általában gyorsan és hatékonyan cserélhetnek egy másik autóra. Ez minimálisra csökkenti az üzleti tevékenység leállási idejét és biztosítja a folyamatosságot.
  4. Flottainformációs rendszer: A flottakezelő cégek általában rendelkeznek olyan flottainformációs rendszerekkel, amelyek segítségével nyomon követhetők az autók üzemeltetésével és költségeivel kapcsolatos adatok. Ez lehetővé teszi az üzleti vezetők számára, hogy pontos és átfogó információkat kapjanak a flotta teljesítményéről, üzemanyagfogyasztásról, karbantartási költségekről stb. Ez adataik alapján hatékonyabb döntéseket hozhatnak a flottagazdálkodás terén.
  5. Adminisztráció csökkentése: A flottakezelő cégek általában gondoskodnak az autókkal kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásáról, például a biztosíttás intézéséről, az adók és járulékok befizetéséről, a járművek regisztrációjáról és lejáratáról, valamint az autók dokumentációjának kezeléséről. Ez jelentős adminisztrációs terhet vesz le az üzleti vállalkozás válláról, és időt és erőforrásokat spórol meg, amelyeket más fontos üzleti tevékenységekre lehet fordítani.
  6. Szakértői támogatás: A flottakezelő cégek tapasztalt szakemberekkel rendelkeznek, akik segítséget nyújthatnak a gépjárművek kiválasztásában, a flottastratégia kidolgozásában és a flottamenedzsmentben. Ez a szakértői támogatás segít az üzleti vezetőknek optimális döntéseket hozni a flotta tervezése, üzemeltetése és fenntartása terén.
  7. Kockázatkezelés: A flottakezelő cégek általában vállalják az autók kockázatkezelését, például a biztosítási fedezet biztosítását és a káresemények kezelését. Ez csökkenti az üzleti vállalkozásra nehezedő felelősséget és pénzügyi kockázatot, és biztonságot nyújt a gépjárművek üzemeltetése során.

Ezen előnyök kimutatásának egyik forrása a Koala Autorent honlapja és gyakorlata volt: Tartós bérlet, flottakezelés.

Amit a döntés előtt érdemes átgondolni: a flottakezelés előnyei vállalatonként és flottaméretek szerint változhatnak. Az egyéni igényektől és követelményektől függően érdemes alaposan mérlegelni, hogy a flottakezelés megfelelő-e az adott vállalkozás számára. Fontos az árak, a szolgáltatások és a saját célok alapos összehasonlítása, mielőtt döntést hoznál a flottakezelés igénybevételéről.


***

A témában további információk: Autóbérlet – gondolt már rá?

Cikk megosztása!