Gyerekkel program Budapesten

Budapest látványosságai igen közkedveltek a külföldiek számára, de náluk már csak a magyar ember szereti jobban a hazája turista barát helyeit. Ha egy magyar embert megkérdezünk milyen címet adna a hétvégéjének azt mondaná: gyerekkel program Budapesten. Hisz, ha az idő nekik kedvez akkor ki nem akarna a szabadban egy délutánt vagy akár egy hétvégét a családjával tölteni.

Erre szolgál hazánkban az a rengeteg féle program és szórakozás, ami várja a családokat. Például egy napsütéses délutánon a család oltalom alá veheti a Budai várat, összekötve ezzel a Halászbástya körüli sétát. Akár, ha idősebb és a művészet felé orientálódott gyermekét szeretné lekötni, betekintést nyerhet a neves művészek festményeibe és alkotásaiba a Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetésén keresztül is.

Ha egy kicsit lejjebb visszük tekintetünket a várból, csodás kilátás nyílik hazánkat meghatározó folyóra, a Dunára, ami csöppnyi kis országunkon folyik át a Fekete-tengerbe torkollva. Jelentős turisztikai és kereskedelmi szerepe van, de most a turisztikait emelném inkább ki.

A budapesti közlekedési központ már vízen is üzemelteti járatait hajó formájában, amit sokan mindennapi közlekedésre is igénybe vesznek. De ez mégsem oly annyira közkedvelt, mint a dunai sétahajózás. Így a gyerekekkel program Budapesten című napunk során az egyik legizgalmasabb élmény a hajózás. Külföldiek és magyarok részére is egyaránt igénybevehető és páratlan szórakozást nyújtó program. Gyerekek, serdülők és felnőttek is előszeretettel veszik igénybe ezt a szolgáltatást mert felszabadító élmény a víz tetején egy több száz tonnás hajó fedélzetén szemügyre venni Buda és Pest szépségeit, amit ez a város rejt magában. Gyermekkorban ezek a meghatározó élmények, amiket később tovább adunk. Így amennyiben még nem tudja hol töltse el a szabadidejét a gyerkőcökkel ez egy olyan program lehetőség, amelyet az egész család imádni fog. A mellett, hogy akár az ebéddel is egybeköthetik hiszen a Silverlinenál erre is van lehetőség.

Rögtön a hajóállomások mellet, az Erzsébet téren található az egyik legújabb látványosságunk melynek másolata Siófokon is megtalálható, az óriáskerék. 65 méter magas a legtávolabbi pontja a földtől, mely azt jelenti, hogy akár a Városligetben futkározó gyermekek mosolyát is lehet látni 3 kerülettel arrébb.

A mi Central Parkunknak bár arányaiban nem olyan óriási de Budapesten mégis ez az egyik legnagyobb zöldövezet, a Városliget. Legnagyobb befektetés az elmúlt 4 évben, a renoválások és újítások sora, ami miatt most büszkén mondhatjuk, hogy a gyerekkel program Budapesten című hétvége valamelyik része a Városliget megismeréséről szól. Bár egy hétvége nem elég az egész bebarangolásához. A legtöbbet látogatott hely a liget közepén található csónakázó tó, ezt télen a Műjégpálya váltja föl, amit annyian látogatnak, hogy a jegyeket érdemes már egy héttel előbb megvásárolni.

 Ami viszont még ennél is közkedveltebb a családosok körében az a Fővárosi Állatkert, ami az igazi egzotikumok lelőhelye. Ezen kívül kulturális programnak is otthont nyújt a Liget végén található Hősök tere, melynek egyik oldalán a legtöbbet látogatott múzeumunk, a Szépművészeti Múzeum található, ami az interaktív programok tárháza, hogy a kis lurkók se maradjanak ki az élvezetből.

Ahogy a Ligetből kifelé haladunk a belváros szíve felé az Andrássy úton a sok étterem között található egy új, modern szellemű galéria a Q Contemporary, ami Kelet-Európa feltörekvő művészeit toborozta össze és hozta el hazánkba, ami a kicsit idősebb, tinédzser korosztály számára informatív és akár inspiráló is lehet. Így, ha közelebb kerülne tini gyermekeihez ez egy tuti program.

Kicsit kijjebb haladva a centrumból, Budatétényen belül épült a hazánkban egyedül álló és kissé félelmetes de fenomenális élményt nyújtó Tropicarium, ami a tenger és az óceán hatalmas élőlényeit mutatja be a lelkes látogatók számára. Ez a helyszín lehengerlő és egyben sokkoló élményt nyújthat a kicsik számára, hisz mi itthon nem láthatunk ehhez hasonlókat sem testközelből ezáltal elképzelésünk sincs létezésük volumenéről.

Ennyiféle informatív és élményekkel teli programot kevés olyan város nyújt mint, Budapest, előtérbe helyezve azt, hogy a nagy családok se szenvedjenek semmi féle hiányt, sőt gyermekeik érdekeit nézve mindenhol külön szolgáltatásokat nyújtanak nekik a könnyebb megértés és az érdeklődés fenntartásának érdekében. Így nézne ki tehát a gyerekekkel program Budapesten című tökéletes napunk.

Cikk megosztása!