Így kerülhető el, hogy horribilis duguláselhárítási árat kelljen fizetni

A vízzel együtt különféle szennyezőanyagok is kerülnek a lefolyóba, amelyek lerakódása szűkíti annak átmérőjét és dugulást eredményez. Érdemes ezt a problémát megelőzni – mutatjuk, hogy mire kell figyelni.

A lerakódott szennyezőanyagok idővel dugulást okoznak

Legyen szó mosdókagylóról, kádról, zuhanytálcáról, mosogatóról vagy vécékagylóról, a lerakódott szennyezőanyagok idővel dugulást okoznak. Ennek megelőzéséhez érdemes háromhavonta a lefolyócsöveket és a padlóösszefolyókat megtisztítani lefolyótisztító géllel.  A gél használata után célszerű forróvizes öblítést is alkalmazni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Ha már tapasztalható, hogy a víz lassabban folyik le, akkor minél hamarabb cselekedni kell. Ugyanis ekkor még egyszerűen megtisztítható a rendszer a szennyeződésektől. Természetesen ebben az esetben már érdemes a pumpát is használni. A kialakult dugulás duguláselhárítással szüntethető meg. Ez költséges, szóval célszerű megelőzni a dugulás kialakulását és betartani a cikkben említett tanácsokat.

Arra is ügyelni kell, hogy mi kerül a lefolyókba

A rendszeres tisztítás mellett arra is ügyelni kell, hogy mi kerül a lefolyókba. Olajok, zsírok és ételmaradékok semmi esetre se kerüljenek bele. Érdemes szűrőket is használni, hogy minél kevesebb haj- vagy szőrdarab kerüljön a lefolyóba. Továbbá a vécét sem szabad szemetesként használni, vagyis nem szabad beledobni például higiéniai kendőket, tamponokat és fültisztító pálcikát sem. Ha kialakult a dugulás, akkor fel kell keresni a duguláselhárítás gyorsszolgálatot és szakember segítségét igénybe venni. A munkadíjat befolyásolja, hogy mennyi idő szükséges a duguláselhárításhoz, valamint az is, hogy milyen gépekre van hozzá szükség. Amennyiben a vízhálózat lejtése is előidézheti a dugulást, akkor érdemes évente két-három alkalommal duguláselhárítót hívni és karbantartást kérni. A karbantartással pénz és idő takarítható meg, hiszen a költséges duguláselhárítás megelőzhető a segítségével.

Cikk megosztása!