A konténer bérlés

Lehet szó cégről vagy magánszemélyről, a konténer szállítás bármikor szükségessé válhat. Mielőtt azonnal tárcsázunk, érdemes átgondolni néhány részletet, mégpedig hogy pontosan milyen típusú és milyen méretű konténert rendeljünk meg. Bejegyzésünkkel szeretnénk néhány alapvető információt megosztani ezzel kapcsolatosan.

De mikor lehet szükséges a konténer szállítás?

Magánszemélyként:

  • felújítás, épületbontás, ház bővítés
  • nagytakarítás, lomtalanítás az éves lomtalanítás időpontján kívül
  • költözés előtt nagy mennyiségű bútort, ruhát, játékot (stb) szelektálunk ki
  • viharkár, beázás során tönkrement használati tárgyak, bútorok
  • kertépítés, kertrendezés
  • hagyatékszállítás

Cégként:

  • építkezés, felújítás, épületbontás esetén az építési törmelékek szállítása
  • lomtalanítás, takarítás
  • ömlesztett anyag szállítás

A területfoglalás

Szeretnénk kiemelni a területfoglalási engedély beszerzésének fontosságát a konténer rendelés esetén. Amennyiben magánterületre szeretné rendelni a konténert, akkor nincs más dolga, mint felvenni a kapcsolatot a kiválasztott céggel. Amennyiben viszont csak közterületen tudja lehelyeztetni a tárolót, akkor még egy sor feladaton kell végig mennie. Mindenképpen érdemes a rendelés előtt tájékozódni a helyi önkormányzatnál, hogy mennyi időt vesz igénybe az engedélyeztetés, nehogy ez húzza keresztbe a számításainkat. Amit biztosan be kell majd adni: a foglalás pontos helye (ebben az esetben még a házszámot is jelölni kell, nem elég nagyjából megadni a helyet), a foglalás időtartama és a foglalt terület nagysága. Fontos még kiemelni, hogy ez nem ingyenes, hanem egy bizonyos összeget fizetni kell ezért – az összeg önkormányzatonként változhat. A későbbi fejfájás elkerülése érdekében fontos az engedély beszerzése és az adatok pontos megadása, mivel a közterület felügyelet szigorúan ellenőrzi ezeket, ha pedig valami nincs rendben, akkor büntetésre számíthatunk.

Méretek és típusok

Alapvetően két típusú konténer létezik, a sima, hagyományos típus és a lenyitható oldalfalú típus. Az utóbbi a sittszállítás során, például egy felújítás alkalmával lehet rendkívül hasznos, amikor nem kell emelgetni az építési törmeléket, hanem egyszerűen talicskával betolhatjuk azt a konténerbe. A méretek tekintetében 4m3-től 8 m3-ig lehet választani, a kisebbeket a kisebb projektekhez, a nagyobbakat a nagyobbakhoz. Szeretnénk kiemelni azt is, hogy az a tapasztalatunk, hogy az új megrendelők rendszeresen alábecsülik a hulladékot még a munka kezdete előtt, így pedig menetközben derül ki, hogy nem lesz elegendő a konténer mérete és még egyet kell rendelni. Ahhoz, hogy ezt el lehessen kerülni, mindig azt tanácsoljuk, hogy inkább egy mérettel nagyobbat rendeljenek, hiszen még az is gazdaságosabb, mint még egyet pluszban ki- és elszállíttatni.

Cégünkről

Cégünk több, mint húsz éve foglalkozik építési törmelék és vegyes hulladék konténeres szállításával. Több tízezer elégedett ügyfelünk a bizonyíték, hogy cégünk a legjobbak közé tartozik. Tesztelje megbízhatóságunkat!

Elérhetőségeink:

Web: https://sittkontener.hu/

Telefon: +36/70-368-58-24

Cikk megosztása!