Karácsonyi ötletek nappalink díszítésére

Egyre közeledünk a karácsonyi ünnepekhez, ezért ideje átgondolnunk, hogyan teremtünk varázslatos környezetet lakásunk nappalijában. A karácsonyi díszek és dekorációk nappalinknak, lakásunknak, házunknak egyedi hangulatot kölcsönöznek.

A karácsonyi ünnep varázslatos időszak, és szeretnénk, ha ez a lehető leghosszabb ideig tartana. Sokszor november elején észrevesszük az első ünnepi dekorációkat az üzletekben, aminek köszönhetően gyorsan átitat minket is a karácsonyi hangulat. A karácsony a béke, az öröm, és a pihenés ideje. Az év végéhez közeledve egyre jobban várjuk ezt időszakot, amelyben szeretnénk elhatárolódni a hétköznapoktól és reménykedve tekinteni az új évre. Ajándékokat vásárolunk, inspirációt keresünk és tervezgetjük lakásunk, házunk díszítését is. Használjuk ki a várakozási idő által serkentett kreativitást, és fogjunk hozzá otthonunk feldíszítéséhez.

Lelkesen nyúlunk a karácsonyi díszek után, hiszen ezek Karácsonykor jelen vannak otthonainkban, lakásainkban. Mondhatjuk szerencsénkre, hiszen nekik köszönhetően lakásunk, házunk belseje és külseje egyaránt egyedibb, örömtelibb és varázslatosabb atmoszférát nyer. Nagyon várjuk, hogy a családdal és a barátokkal ebben a megújult, gyönyörű környezetben tölthessük ezt a kellemes időt. 

Amikor karácsonyi időszakra feldíszíti otthonát, gondoljon azonnal a nappali berendezésére. Adjon neki egy megfelelő beállítást, amely lehetőleg teljesen más, mint a mindennapi. Lehetőség szerint legyen eredeti, hagulatos ugyanakkor szokatlan, egy csipetnyi fantáziával átitatott.

Az apró részleteknek óriási szerepük van a mindennapi, de az ünnepi lakberendezésben is. Ennek köszönhetően még kényelmes ülőgarnitúránkról való távozáskor is érezzük azt a lenyűgöző hangulatot, amely a szeretteinkkel való csodás találkozást kíséri. És ha másnap újra találkozunk ugyanabban a szobában, akkor is élvezni fogjuk egymás társaságát, az együtt töltött kellems időt és meghitt beszélgetéseket.

A boltok csodás koszorúkkal, lenyűgöző füzérekkel, lélegzet-elállító karácsonyfákkal és káprázatos dekorációkkal csábítanak. Vásárolhatunk előre elkészített diszeket, valamint nagyszerű dekorációkat, kiegészítőket, melyeket saját kreativitásunkra is kamatozthatunk. Ahhoz, hogy a hatás kifogástalan legyen, érdemes ragaszkodni a nappalink bútoraihoz is illeszkedő, kiválasztott színskálához.

A tradícionális karácsonyi díszek és színek a leginkább gyermekkunkhoz, és a családi otthonhoz kapcsolódik. A piros és a zöld – egy nagyszerű karácsonyi páros, amely nemcsak a karácsonyfán jelenik meg nappalinkban.

Sokan vannak, akik nem tudják elképzelni a Karácsonyt az abszolút klasszikusok nélkül. Amennyiben például egy vörös kanapéja van, és Ön is szereti a zöld, a piros, és az arany színű dekorációkat, nem kell sokat keresgélnie, hiszen a boltok polcai nagyon sokféle különleges, karácsonyi elemmel állnak a segítségünkre ezekben az árnyalatokban –  gyertyák, bögrék, terítők, különböző figurák és karácsonyfák.

A vörös színt nem csak mi, de vendégeink is szívesen nézik a nappalinkban, mely gyönyörűen mutat zölddel körülvéve, de tökéletesen passzol a fehérhez vagy az aranyhoz is. Ha szereti az erőteljes, kifejező akcentusokat, higgyel el: a vörös Önnek való!

A piros akcentusai tökéletesen harmonizálnak különböző fehér kristályokkal, a fehér asztalterítővel, tányérok vagy poharak arany bevonatával és arany evőeszközökkel is. Ezek együtt eredeti és elegáns asztalelrendezést alkotnak. 

A fehér színt szívesen választjuk a nappalink dekorálására.

A kényelmes sarokgarnitúra előtti ünnepi asztal lehet szerény, visszafogott a klasszikus fehér dominanciájával, dekoratív, arany kiegészítőkkel csillogó, figyelemfelkeltő erős, az elegáns feketével, vagy az intenzív pirossal egyaránt. Rengeteg koncepció áll rendelkezésünkre, melynek csak a képzeletünk szab határt. Az ünnepi asztalnál bármit megidézhetünk, amit csak szeretnén. Érdemes szuper ötleteket és kreatív inspirációkat! Azonban ne feledjük, hogy a kiválasztott dekorációknak illeszkednie kell a többi karácsonyi díszlethet is. Az egésznek koherensnek kell lennie, amennyiben pazar hangulatot szeretne teremteni.

Imádjuk a fehéret: a hulló hópelyhek, a fagyott ablakok, a jég színe, mely könnyed és friss, ugyanakkor a tisztasághoz kapcsolódik, és bámulatosan keveredik bármilyen más színnel, amelyet az ünnepekkor használni szeretne. A fehér nem csak skandináv stílusban berendezett nappalink ünnepi kiadásban mutat jól.

Karácsonyi dekorációnk egyrészt lehet fagyos és kissé üveges, azaz díszíthetünk fényes fehér gyertyákkal, matt ezüst és fehér dekor elemekkel, fehér virágokkal itt-ott megszelidítve kedvenc színünk pasztell változatával. Használhatunk fehér porcelánt – tiszta fehérben vagy karácsonyi motívumokkal díszítve. 

Mit szólna egy hófödte koszorúhoz dohányzóasztalán fehér és szürke árnyalatú rénszarvasokkal párosítva szürke kanapéja előtt, egy fehér takaróval kombinálva? Esetleg egy fehér karácsonyfához? Nappalija biztosan látványos, és egyben örömteli lesz! 

A fehér, kristály, ezüst vagy arany páratlan ékezetekkel dúsított, mely lélegzetelállító eleganciával örvendezteti meg Önt és családját. 

A fehér nagyszeűen harmonizál az ünnepek alatt uralkodó tradícionális színekkel is, azaz fent említett pirossal és a zölddel egyaránt. Amennyiben meg szeretné törni a steril fehér és a nemesfémek által keltett hidegséget, nyúljon természetes fenyőgallyak vagy tobozok után, amelyek remekül mutatnak majd otthonában. 

Amennyiben hangulatosabb, melegebb fehéret szeretne, használjon egy kis bézset, az elefántcsont árnyalatait, vagy  gyöngyházfehéret. Érdemes odafigyelni a fehér árnyalataira, hiszen olyan sok van belőlük! 

A fehér lehet hófehér, titán mely szerintünk egy elég hideg fogadtatás, de lágyíthatjuk meleg árnyalatokkal is. Ha természetünknek ünnepi, meleg fogadtatásra van szüksége, a fehéret mindig érdemes kombinálni természetes fával, természetes anyagokkal és a karácsonyfa zöldjével. 

Választhat világos kanapéja mellé egy csodálatos, meleg fehér színű karácsonyfát is, melynek lehet akár az összes dísze is – fehér. Ez a kombináció a fehér szín igazi szerelmeseinek való! 

A fehéret párosíthatjuk természetes anyagokkal, fával vagy lenvászonnal is, azonban, ha ez nem passzol a stílusunkhoz – akkor érdemes elgondolkodni a fehér arannyal való kombinálásán: használjon arany dekorációkat, beleértve a gyertyákat, edényeket, karácsonyfadíszeket, ajándékcsomagoló papírokat, virág- vagy növénydíszeket is. Az arany fehérrel nagyon nemesen mutat, és természetesen az arany azt a melegséget kölcsönzi nekünk, amit elvárunk az ünnepekkor, akkor is ha nem vagyunk a bohó stílus hívei.

A legújabb trendeknek megfelelően a karácsonyi kompozíciókban is megjelenhetnek az ipari hangulatú inspirációk is.

Például egy sötétkék sarokgarnitúrával és feketével bevont fém kiegészítőkkel berendezett nappali kissé esti, romantikus hangulata tökéletesen harmonizál a tűlevelűek zöld kompozícióival, minimalista akcentust alkotva. 

Sokszor minél kevésbé tökéletes a kompozíció, annál jobban mutat. 

A bordót, zöldet, nyers díszítéssel is kombinálhatjuk – fém, csillogó, szabálytalan szerkezetű vázák, fekete és fehér tálcák, egyszerű, sima csillag- és karácsonyfa-figurákkal körülvéve. 

A kompozíció ellensúlyozásaként melegítő hatást gyertyák meggyújtásával érhetjük el. 

Az így kialakított nappali sarkában ne feledkezzünk meg a textíliák kiválasztásáról sem: válasszunk a sarokkanapé színéhez igazodva, hogy ne vigyük túlzásba a dekoratív belső hatást.

A Karácsonyban azonban a legfontosabbak mi magunk vagyunk: az emberek. Ez az az idő, amiből olyan kevés van a mindennapokban, amikor néha nem tudunk egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között, ez kifejezetten a csodálatos érzelmek ideje. Az év végi ünnepek az értékek felidézésének, a számvetésnek ideje, egyben összefoglalója annak is, hogyan találtuk magunkat az év meglepően szokatlan hétköznapjaiban. Zárjuk jól az idei évet is és kívánjuk magunknak azt az örömet, hogy azokkal lehetünk együtt, akikkel együtt szeretnénk lenni, és egyensúlyt életünk minden területén. 

Amennyiben további hasznos lakberendezési ötleteket kíván olvasni látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára is, ahol sok sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.

Cikk megosztása!