Legjobb hűtőszekrény 2020 – Hűtő teszt

A legjobb hűtőszekrény érdekel? Olvasd el tesztünket!

A hűtőszekrény azon háztartási gépek egyike, amely elengedhetetlen a mindennapokban. Az étel biztonságos, hűtött tárolásával az ételek szavatossági ideje jelentősen meghosszabbodhat, ami nem csak megkönnyíti a mindennapokat, de pénztárcánk tartalmát is kíméli.

A háztartások többségében 10-15 évente kerül sor hűtőváltásra. Tehát egy meglehetősen hosszú távra szóló üzletet kötünk (vagy legalábbis köthetünk) egy hűtő megvételével. Ezért is fontos, hogy megfontolt döntést hozzunk a termék kiválasztását illetően, ha ugyanis elszámoljuk magunkat és túl kicsi, túl nagy, túl sokat fogyaszt, túl hamar elromlik a hűtő, az nem kevés kellemetlenséget tud okozni.

Hogyha te is épp hűtővásárlás előtt állsz, úgy érdemes végig böngészned ezt az oldalt. Ahol igyekszünk kideríteni, melyik a legjobb hűtőszekrény.

Részletes cikkünkben összegyűjtöttük 2020 legjobbra értékelt hűtőit, elemezzük azok teljesítményét, ár-érték arányát és további hasznos tanácsokkal, útmutatásokkal is ellátunk a hűtőválasztást illetően.

Itt nem fogunk semmit sem rád tukmálni, nem célunk, hogy bármit is eladjunk neked, objektív módon szeretnénk megkönnyíteni számodra a választást.

Név Kép Leírás További infók
WHIRLPOOL B TNF 5323 OX
 • Nagy tárolókapacitás
 • A+++ energiaosztály
 • No frost, Zero zone
 • Rendkívül alacsony fogyasztás
További infok >>
GORENJE RK 6192 EC
 • Nagy belső tér, okos elrendezés
 • A++ energiaosztály
 • Zero zone, led világítás és kijelző
 • Több színben is elérhető
További infok >>
GORENJE R3091ANW
 • Praktikus kis hűtőszekrény
 • Alacsony fogyasztás
 • Halk működés
 • Verhetetlen ár
További infok >>
ELECTROLUX EJ2301AOW2
 • Nagy belső tér, okos elrendezés
 • A+ energiaosztály
 • Fehér és Inox változatban
 • Alacsony ár
További infok >>
BOSCH KGN39VI45
 • 36 dB zajszint
 • A+++ energiaosztály
 • Gazdaságos LED világítás
 • Led kijelző
További infok >>
NévTovábbi infók
Whirlpool WNF8 T3Z X HTovább
GORENJE RK 6192 EC Tovább
GORENJE RB391PW4 Tovább
ELECTROLUX EJ2301AOW2 Tovább

Mi alapján válaszunk hűtőszekrényt otthonunkba?

A hűtőszekrény egy háztartás nélkülözhetetlen kiegészítője. Ez az a masina, ami állandóan készen áll arra, hogy hűtse, fagyassza az élelmiszereket. A hűtő egy hosszabb távú befektetés, ezért nagy gondossággal és körültekintően kell megválasztanunk. Minél több mindent tudsz a hűtőkről, minél több információ áll rendelkezésedre a témában, annál megalapozottabban tudsz majd döntést hozni azt illetően, hogy melyik terméket is válaszd, melyik a számodra legjobb hűtőszekrény. A legjobb hűtőszekrény ugyanis mindenki számára más, attól függ, hogy az adott személynek, vagy családnak milyen igényei vannak a hűtőt illetően. Hogy ebben segítségedre legyünk, alább összegyűjtöttük mindazokat a fontos szempontokat, amit hűtővásárlás előtt érdemes figyelembe venned. Olvasd el útmutatónkat és hozz tudatos döntést a hűtőválasztásban, hogy aztán hosszú éveken át maximális elégedettséggel használhasd hűtőszekrényedet.

Ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük meg milyen szempontok alapján érdemes hűtőszekrényt választani:

Milyen kérdéseket érdemes átgondolnod hűtőszekrény vásárlás előtt:

 • Szabadon álló, vagy beépített hűtőre van szükségem?
 • Sima- vagy kombinált modellt válasszak?
 • Kell-e a No Frost funkció?
 • Milyen energiaosztályt válasszak? Mennyit spórolhatok ezzel?
 • Mekkora legyen a hűtőszekrény űrtartalma?
 • Melyik hűtőszekrény márkát válasszam?
 • Milyen hűtő illik a konyhámhoz?

Szabadon álló, vagy beépített hűtő?

Az egyik legmeghatározóbb kérdés a hűtőválasztás során az, hogy beépített, vagy szabadon álló hűtőszekrényre van-e szükséged?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásával a termékválasztékot jócskán leszűkítheted.

Azt, hogy ebben a kategóriában milyen típusú készülékre lesz szükséged, elsősorban konyhád elhelyezkedése és berendezése határozza meg. Lényeges szempont továbbá, hogy mekkora összeget tudsz rászánni a hűtőre, a beépített hűtők ugyanis jellemzően drágábbak, mint szabadon álló társaik.

A beépíthető hűtőszekrények első ránézésre, kívülről talán kevésbé esztétikusak, mint szabadon álló társaik, ám ezeknél a hátőszekrényeknél a külső esztétikum nem is szempont, ugyanis a beépítés során asztalosmunkával különböző álcázó burkolatot kapnak. Ennek köszönhetően fognak végeredményként úgy kinézni, mint a konyhaszekrényünk egy része. Így tökéletesen elrejthetők a szem elől, makulátlanul beolvadva konyhánk összképébe.

Mivel a beépíthető hűtőszekrény fix helyre kerül majd konyhánk berendezésében, így abban az esetben például ha gyakran költözöl, jobb választás számodra egy szabadon álló hűtőszekrény, amit rugalmasan, a lakás bármely pontjában elhelyezhetsz.

Sima- vagy kombinált modellt válasszak?

Az egyik első döntés, amit meg kell majd hoznod a hűtővásárlás során, hogy fagyasztóval rendelkező, vagy fagyasztó nélküli berendezésre lesz-e szükséged. A fagyasztóval rendelkező, másként kombinált hűtőszekrények előnyei, hogy nem lesz szükséged egy külön hűtőszekrényre a fagyasztáshoz, hanem a készüléken belül, a készülék bizonyos része lesz elszeparálva erre a funkcióra. Természetesen az is előfordulhat, hogy van már egy külön fagyasztód, ezért nincs szükséged további fagyasztásra alkalmas helyekre, vagy éppen egyáltalán nincs szükséged az ételek lefagyasztására. Ezekben az esetekben tökéletes lehet számodra egy fagyasztó nélküli készülék is.

Minden egyéb esetben azonban a kombinált hűtőt ajánljuk neked, hiszen több előnye is van az egyszerű hűtőszekrényekkel szemben. Ennek a fajta hűtőszekrény típusnak egyik nagy előnye, hogy nem kell külön fagyasztó ládát is venni, ami azért is előnyös, mert kisebb helyet foglal el a lakásunkban. Második pozitívuma pedig az, hogy a kombinált, vagyis fagyasztóval is ellátott hűtőnek létezik két kompresszoros fajtája is, ami azt jelenti, hogy egymástól függetlenül leolvasztható a hűtő és a fagyasztó rész is. Ez egy fantasztikus fejlesztés, hiszen amíg a fagyasztót kiolvasztod, vagy egyszerűen csak kikapcsolod a tisztítás idejére, a hűtő felső részébe akár át is pakolhatsz mindent erre az időszakra. Így nem kell attól tartanod, hogy az élelmiszer ezalatt az idő alatt megromlik.

A két kompresszorral ellátott hűtőszekrények általában némileg drágábbak, de mivel a kompresszornak alacsonyabb terhelést kell elbírnia, (hiszen a munka megoszlik a két kompresszor között), így jóval hosszabb időtartammal bírhat. Mivel pedig a kompresszor gyakorlatilag a hűtő lelke, így ennek hosszabb élettartama egyben a hűtő életét is meghosszabbítja.

Továbbá, (bizony, a két kompresszoros készülékeknek még egy további előnye is van, mégpedig: ) ha az egyik kompresszor meghibásodik, működtethető a készülék a maradék egy kompresszorral is. A hagyományos, egyetlen kompresszorral felszerelt készülékek esetén ez az opció természetes módon nem alternatíva.

Kell-e a No Frost funkció?

Az automatikus fagyasztó leolvasztási rendszerrel, vagyis a No Frost technológiával felszerelt hűtők egyik legfontosabb jellemzője, hogy azokat nem kell leolvasztani. A hűtő pakoló teréből egy ventilátor a párologtató felé tereli a nedves levegőt, így a pára egy bizonyos helyen kis mennyiségű jég formájában fagy csak le. Az így keletkezett kis mennyiségű jég a beépített időkapcsolóval felszerelt fűtés hatására rendszeresen és észrevétlenül leolvad. A leolvadt vizet pedig leengedi a hűtőt működtető kompresszor feletti tálkában, ahonnan a kompresszor melege elpárologtatja. Rendszeres karbantartást azért igényel ez a fajta hűtőgép is, ami azt jelenti, hogy bizonyos időközönként az oldalék-kifolyó nyílást takarítani kell.

Hogy neked szükséged van-e a no frost funkcióra, az csak rajtad áll. Tudnod kell azonban, hogy a hétköznapok során ez a kis okos funkció nagy terhet vehet le a válladról. Nem kell fél napon át pakolgatnod ki-be a fagyasztó tartalmát, várva a leolvadásra, majd hosszasan takarítani fel a leolvadt vizet. A No frost hűtők esetében ráadásul az sem fordulhat elő, hogy a befagyott hűtőajtót feszegetve, vagy az ajtó kapcsolódásánál felgyülemlett jég miatt kitörik a fagyasztó ajtaja. A No frost egyértelműen egy kényelmi funkció. Lehet élni nélküle, de azért igencsak jó, ha van.

Milyen energiaosztályt válasszak? Mennyit spórolhatok ezzel?

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy minél kisebb hűtőt választunk, annál alacsonyabb lesz majd a villany számlánk. Ne zárjuk ki egyből a nagyobb űrtartalommal ellátott hűtőket vásárláskor, mert lehet, hogy pont gazdaságosabb a fogyasztása, mint egy kisebb fajtának vagy éppen egy régebbi kiadásúnak. A gyártóknak minden esetben el kell látniuk a terméket valamilyen energiaosztályos besorolással. Az Európa Unio szabályzata szerint, a kereskedelemben most már csak A, A+, A++ és A +++ jelöléssel ellátott hűtők kaphatók. Ezeknél az energia osztályoknál is nagy eltérések vannak. Az A osztályhoz képest az A+ osztály kb 20%, az A++ osztályos kb. 40% és az A +++ osztályos pedig kb. 60%-kal(!) kevesebb energiát fogyaszt azonos üzemidő alatt és megegyező hűtőszekrény méret mellett. Bár az energiatakarékosabb készülékek jellemzően drágábbak, mint kevésbé takarékos társaik (tehát minél több + szerepel az energiatakarékosságot jelző „A” után, annál mélyebbre kell majd nyúlnod a zsebedbe a hűtővásárlás során). Hosszú távon azonban mindenképp az A+++ energia besorolásos hűtő a legkedvezőbb, mert a plusz pénzt, amit belefektettél, hogy a magasabb energia besorolású hűtőt megvedd, megtérül majd a villany számládban. Persze ehhez kell majd jónéhány hónap, illetve 2-3 év, de a hűtőt általában hosszú időszakra veszi az ember, úgyhogy bőven lesz ideje, hogy visszatermelje neked az árát. Nem beszélve arról, hogy a hűtőszekrény azon elektromos berendezések egyike, amely folyamatosan, a nap 24 órájában üzemel, ezért kiemelkedően fontos, hogy tudatosan hozd meg a döntést a termékválasztás során.

Mekkora legyen a hűtőszekrény űrtartalma?

A hűtőszekrény megfelelő méret kiválasztását több szempont is befolyásolhatja. Itt arra gondolunk, hogy mekkora hely marad neki a konyhába, hány fős családnak állna szolgálatába. Igen kellemetlen tud lenni, ha kicsi vagy akár rossz pakoló kapacitással rendelkező hűtőnk van otthon. Nem beszélve arról, hogy ha túl zsúfolunk egy hűtőt az jelentősen ront annak hatékonyságán és az energiatakarékosságán. Érdemes egy korábbi hűtőnket, vagy a családban lévő hűtő tároló kapacitását viszonyítási alapul venni, ezzel könnyítve a dolgunkat.

Melyik hűtőszekrény márkát válasszam?

Hogy melyik a legjobb hűtőszekrény márka? Általánosságban elmondható az, hogy ahány ember, annyi féle válasz adható erre a kérdésre. Éppen úgy, ahogyan az autóknál, vagy a mobiltelefonoknál, mindenki más márkára esküszik. A leggyakrabban vásárolt és az általában legjobbra értékelt hűtőszekrények mégis az alábbi márkákból kerülnek ki:

 • Whirlpool: A Whirlpool márkanév minőséget szavatol. A Whirlpool hűtőszekrények rendkívül stílusosak, megjelenésükben is azt a nívót tükrözik, ami használatukra is jellemző. Megbízható gépek, legtöbbször megannyi extrával.
 • Samsung: A Samsung hűtők rendkívül megbízható konyhai gépek. Mára már szinte valamennyi Samsung hűtő no frostos, azaz a fagyasztó jegesedés nélkül hűt. Halk üzemelésű, jól kiforrott eszközök.
 • Gorenje: A Gorenje a legmegbízhatóbb hűtőszekrény márkák közé tartozik. Előszeretettel ajánljuk őket, ha megbízható hűtőre szeretnél beruházni.
 • LG: Az LG hűtőszekrények között rendkívül sokféle modell közül lehet válogatni, a minin át egészen a hatalmas tárolókapacitásúig.  Az LG termékei többnyire rendkívül tágas belső térrel és prémium kivitellel büszkélkedhetnek.
 • Bosch: A Bosch hűtőszekrények jellemzően nagyon jól elrendezésűek, a tágas rekeszek és áttekinthető polcok megkönnyítik a hétköznapokat. A Bosch kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy termékeinél energiahatékony technológiákat alkalmazzon, így hűtői többsége A++ és A+++-os modellek.
 • Candy: A Candy hűtőszekrények többsége rendkívül jó ár-érték arányú. A márka kedvező áron kínál jó minőségű eszközöket, a legtöbben elsősorban a kedvező árak miatt választják ezt a márkát.

Milyen hűtő illik a konyhámhoz?

A sok technikai tényező mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen hűtő illik a konyhádhoz. A hűtőt minden egyes nap használni fogjátok, így fontos, hogy szeressétek megjelenését is. Nem beszélve arról, hogy ezek a konyhai gépek meglehetősen nagyok, így jelentős részét foglalják majd el a konyhátoknak, így ha stílusban, színben nagyon elütő modellt választasz, évekig kell majd együtt élned ezzel a bakival.

Konyhánkhoz passzolóan érdemes stílusban és színében illő terméket választanunk. Stílusában lehet beépített vagy külön álló. A kereskedelem számos színekben kínál hűtőket, ami szép „kis ékszerdoboza” lehet otthonunknak. Találsz nikkel szürkét, pirosat, barnát, drappot, kéket, feketét és akár még zöldet is.

Szín tekintetében a legnépszerűbb hűtők azonban még mindig a fehér és az inox termékek.

Hűtő funkciók – Mi mit jelent?

A fejlesztők folyamatosan igyekeznek innovatív újításokat belevinni az egyes márkák termékeibe. Így szinte évente jelennek meg újdonságok a hűtők piacán. Összegyűjtöttük neked a 2020-ban legnépszerűbb hűtő funkciókat és röviden ismertetjük is, hogy ezek pontosan mit is jelentenek.

Gyorsfagyasztás:

A gyorsfagyasztás funkció, ahogyan neve is utal rá, annyit tesz, hogy a hűtő fagyasztó része képes rendkívüli gyorsasággal fagyasztani. Hogy ez miért is jó neked? A gyorsfagyasztás előnye, hogy nem engedi az élelmiszerekben a folyadékot megkristályosodni, ennek köszönhetően a fagyasztott ételek olvasztás után kevesebb víztartalmat veszítenek, mint hagyományos fagyasztás esetén.

BioFresh rendszer:

A BioFresh rendszer lényege, hogy folyamatosan 0-3 fok között tartja a belső hőmérséklet szintjét.

ZeroZone:

A ZeroZone fejlesztés megakadályozza a baktériumok és a penész elszaporodását.

ECO funkció

Az ECO, ahogyan neve is utal rá, a hűtő gazdaságos üzzemmódú funkcióját jelöli. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a funkció a hűtőben 5 ° C fokos, a fagyasztóban pedig -18 ° C fokos hőmérsékletet állít be.

Party funkció

A Party funkció gyakorlatilag egy időzítős működést jelöl, mely működése során hangjelzéssel figyelmeztet, hogy a partyra bekészített italok elérték a kívánt hűtött hőmérsékletet.

AntiBacteria

Az AntiBacteria funkció lényege, hogy kiszűri a baktériumokat és semlegesíti az élelmiszerekből kiáramló szagokat. A mai hűtők esetében alapfunkciónak számít.

Sidebyside, avagy Luxus hűtők

Ezek a hűtők lényegesen nagyobbak, általában nagyjából kétszer akkorák, mint a hagyományos európai társaik. A Sidebyside hűtők jellemzője, hogy két ajtóval vannak ellátva, ezek közül az egyik általában a hagyományos hűtő, a másik pedig a fagyasztó. Ha nem csupán a mérete miatt választanál Luxus hűtőt, hanem különleges igényeid is vannak, ezek között a hűtők között választhatsz különböző speciális kényelmi, luxus funkciókat is. Illyen például a jégkocka adagolás, vagy akár a jégkása készítés. Ha pedig ki szeretnéd maxolni a luxust, akkor akár LCD tv-vel felszerelt hűtőszekrényt is választhatsz.

WHIRLPOOL B TNF 5323 OX

Érdekel

Ha most van lehetőséged beruházni egy igazán strapabíró hűtőre, ezt a modellt ajánljuk neked, ez lesz számodra a legjobb hűtőszekrény. Ez a Whirlpool hűtő a magasabb árkategóriájú hűtők közé tartozik, ám cserébe minden szempontból magas minőséget képvisel. Vegyük is sorra.

Kombinált hűtőszekrény, így egyszerre nyersz vele egy egyébként kifejezetten tágas hűtőt és fagyasztót. A hűtőszekrény rész kapacitása 302 l, míg a fagyasztó rész kapacitása 148 l. Ez a hűtő egy 3-4 fős családot rakodóterével tökéletesen ki tud szolgálni. Belső kialakítása praktikus tárolást tesz lehetővé, külön rekesszel a zöldségek, tojások és egyéb holmik számára. Ha pedig ez nem lenne elég, a hűtő belső kialakítása rugalmasan alakítható, hála a szabadon mozgatható polcoknak. Így ha egy magasabb edényt kellene elhelyezned a hűtőben, vagy nyáron több üdítőt szeretnél elhelyezni benne, egyszerűen csak át kell rendezned a polcokat és máris teret szabadíthatsz fel a hűtő belsejében.

A hűtő különleges, innovatív 6. érzék technológiával van felszerelve, ami azt jelenti, hogy a rendszer folyamatosan monitorozza a hűtő hőmérsékletét és amint változást érzékel abban (mert a gyerkőc sokáig hagyta nyitva a hűtő ajtaját, vagy még langyos állapotban került bele egy fazék), a központi irányítórendszer aktiválja a gyors hűtést. Így az elmozdult hőfok, rendkívül rövid időn belül visszaáll a normál értékre. Ennek köszönhetően a hűtőben tárolt élelmiszerek tovább megőrizhetik szavatosságukat.

Apropó, szavatosság… a Whirlpool hűtő ajtaja olyan jól szigetel, hogy még áramkimaradás esetén is közel 17 órán át megőrzi az optimális hőmérsékletet. A No Frost funkciónak köszönhetően pedig nem kell leolvasztással, befagyott rekeszekkel, vagy ajtóval bajlódnod.

Az elektromos gombok, a gyönyörű led világítás és az a kedvesen lágy hang, amivel a nyitvafelejtett ajtóra figyelmeztet a rendszer, garantáltan le fog venni a lábadról.

Ez a Whirlpool hűtőszekrény a létező legtakarékosabb, A+++-os energiaosztályba tartozik. Részben ennek is köszönheti viszonylag borsosabb árát, azonban az alacsony fogyasztással már néhány év alatt visszahozhatja neked az árát.

Ha alacsony fogyasztású, kombinált hűtőre van szükséged és a konyhai berendezések terén is igényled a finom megvalósításokat, ezt a hűtőt jó szívvel ajánljuk neked!

Előnyök:

 • ✅ Tágas
 • ✅ Gyönyörű, finom megoldások
 • ✅ Rugalmasan alakítható belső terek
 • ✅ Sok praktikus extra funkció
 • ✅ Rendkívül alacsony fogyasztás

Hátrányok:

 • ❌ Magasabb árkategória

Összegzés: Ez egy nagy raktérrel rendelkező, rengeteg extra, kényelmi funkciót magában foglaló, szuper takarékos hűtőszekrény, tudásával és alacsony fogyasztásával arányos áron.


GORENJE RK 6192 EC

Érdekel

Ez a Gorenje hűtőszekrény remek alternatívát kínál, ha 2-3 fős családotok számára szeretnél egy minőségi, kedvező árú hűtőt beszerezni.

Ez a hűtő, az előzőnél valamivel kisebb, hűtőszekrény kapacitása 229 l, fagyasztó kapacitása 95 l. Tárolói egy kisebb család számára ideálisak.
Belső kialakítása praktikus: 4 hűtőszekrény polccal és 3 fagyasztó rekesszel van felszerelve. Frissentartó rekeszei pedig lehetővé teszik a gyümölcsök és zöldségek hosszantartó frissen tárolását.

Az ajtó zsanérjai felcserélhetők, így tetszőlegesen állítható jobb- vagy baloldali nyitásra.

A hűtő A++ energiaosztályba tartozik, így kiemelten alacsony fogyasztás mellett üzemeltethető. Esztétikumát takarékosan, de a látást erősen segítő LED világítás növeli.

LCD kijelzőjének köszönhetően könnyen kezelhető.

Ez a Gorenje hűtő megjelenésében rugalmasan illeszthető bármilyen konyhába, köszönhetően annak, hogy több színben is elérhető. Választhatsz fehér, vaj, inox, vagy akár piros színű berendezést is.

Előnyök:

 • ✅ Jó ár-érték arány
 • ✅ Praktikus kialakítás
 • ✅ Több színváltozat
 • ✅ Alacsony fogyasztás

Hátrányok:

 • ❌ Kevés extra funkció

Összegzés: Ez egy megjelenését és funkcióit tekintve egyszerű, ám minőségi és alacsony fogyasztású hűtőszekrény kisebb családok számára.


GORENJE RB391PW4

Érdekel

Ha csupán egy kisebb és olcsóbb hűtőszekrényre van szükséged, ez a Gorenje hűtő remek választás lehet számodra.

Mérete miatt szinte bárhol elfér. Elhelyezheted a konyhában, de abban az esetben is ideális, ha irodádba, nyaralódba, vagy a lakás bármely egyéb részébe szeretnél elhelyezni egy kisebb hűtőszekrényt.

A fagyasztó nélküli hűtőszekrény kapacitása 112 l. Apró mérete ellenére praktikus belső kialakítással rendelkezik. Így elhelyezésre került benne 3 polc, egy frissen tartó rekesz a zöldségek, gyümölcsök számára, valamint az ajtón több kisebb rekesz is.

A hűtő kinyitásakor LED világítás segít, hogy könnyebben megtaláld benne a finomságokat.

Energiaosztályát tekintve A+-os készülékről van szó. Így tehát nem a létező legtakarékosabb, de kis mérete miatt nem kell attól tartanod, hogy sokat fogyaszt majd.

Fehér színének köszönhetően a legtöbb konyhában jól mutat.

Előnyök:

 • ✅ Alacsony fogyasztás
 • ✅ Modern külső
 • ✅ Praktikus kialakítás

Hátrányok:

 • ❌ A fagyasztó hiánya és kis mérete miatt nem minden esetben ideális

Összegezés: Ez a hűtő remek lehet ha már rendelkezel fagyasztóval, vagy nincs arra szükséged. Így például kitűnő lehet kisebb garzonba, nyaralóba, vagy már meglévő fagyasztó mellé.


ELECTROLUX EJ2301AOW2

Érdekel

Ez az Electrolux hűtőszekrény elsősorban kiemelkedő ára miatt került bele top hűtők listánkba. Az olcsóbb kategóriás kombinált hűtők között a vásárlói értékelések alapján kiemelkedőnek tekinthető.

Méretei alapján közepes kapacitással bír. A hűtőszekrény része 180 l kapacitású, míg fagyasztója 43 l-ig terhelhető. 1-2 ember számára, vagy második hűtőként, nyári konyhába, vagy nyaralóba ideális. Kisebb mérete ellenére a jól elrendezett tárolók sok élelemnek biztosíthatnak helyet.

A+ energiaosztályú besorolásának köszönhetően takarékos működésű, közepesen gazdaságos készülék.

Modern megjelenése révén bármely konyhába esztétikusan illeszkedik. Kifejezetten jó lehet azok számára, akik alacsonyabb hűtőszekrényt keresnek, így lehetőség van a hűtő fölé polcot, vagy akár mikrohullámú sütőt elhelyezni.

Elérhető fehér és inox kivitelben is.

Előnyök:

 • ✅ Kimagaslóan jó ár-érték arány
 • ✅ Praktikus kialakítás

Hátrányok:

 • ❌ Nincsenek extra funkciók

Összegzés: Egy egyszerűbb, ám megbízható működést szavatoló, kimagasló ár-érték arányú mosógép.


BOSCH KGN39VI45

Érdekel

Ez a kombinált hűtőszekrény a drágább modellek közül való, amit azonban tökéletesen ellensúlyoz a hatalmas tárolókapacitás és a megannyi extra funkció.

A hűtőszekrény kapacitása 279 l, amihez mellé jön még a fagyasztó rész, a szintén meglehetősen tágas, 87 l-es kapacitásával. Ez a Bosch hűtőszekrény nem szerény méreteivel felülmúlja valamennyi versenytársát.

A hűtő intelligens automatizált rendszerrel hűti a tárolt ételeket. Kialakításánál kiemelt figyelmet szenteltek a húsok és a halak tárolására, ugyanis egy különálló polc szolgál erre a célra, mely speciális nedvességszabályozással bír. Ennek köszönhetően a hal és a hús tovább tárolható a hűtőben anélkül, hogy megromlana.

Különleges Air Fresh Filter technológiája képes elnyelni a baktériumokat, így a hűtő levegője mindig tiszta és friss. Biztos találkoztál már te is a tipikus „hűtő szaggal”, mikor a sütemény átveszi az egyéb élelmiszerek szagát, na, ez ennél a hűtőnél nem fordulhat elő.

Vannak hűtők, amelyeknél célszerű a hőre érzékenyebb ételeket a hűtőben minél bentebb helyezni, a hűtő leghűvösebb pontjára, hogy tovább megőrizzék szavatosságukat. Erre ennél a hűtőszekrénynél nincs szükség, ugyanis a hideg levegőt minden szinten és a hűtő minden részében egyenletesen áramoltatja. Így éppolyan hideget biztosít a legfelső polc elején, mint a legalsó polc hátulján.

És ezt említettük már, hogy egy applikációval mobiltelefonról is működtetheted? Ez néhány funkció beállításában biztosít kényelmet.

A megannyi extra mellett a magas árat magyarázza még a kiemelkedő, létező legmagasabb energiaosztály. Ez a Bosch hűtőszekrény A+++-os, ami azt jelenti, hogy 33%-kal takarékosabb működést biztosít, mint egy A++-os modell! Így a magas ár arányosan gyorsabban is térül meg, mint egy kevésbé takarékos, de olcsóbb hűtőszekrény esetében.

És ha mindez nem lenne elég, a stílusos rozsdamentes acél kialakítás garantáltan levesz majd a lábadról.

Előnyök:

 • ✅ Kimagaslóan jó ár-érték arány
 • ✅ Praktikus kialakítás

Hátrányok:

 • ❌ Nincsenek extra funkciók

https://www.alza.hu/electrolux-ej2301aow2-d2141479.htm
https://www.alza.hu/bosch-kgn39vi45-d5300924.htm

Cikk megosztása!