Legjobb mosogatógép 2020 – Mosogatógép teszt

Bosch szabadon álló mosogatógép

Mosogatógép vásárlás, avagy – Milyen mosogatógépet vegyek?

A mosogatógép a mindennapok során hatalmas terhet vesz le az ember válláról. Nem csak nagycsaládosok, de akár már 2-3 fős családok is rengeteg időt és energiát spórolhatnak meg egy mosogatógéppel. Nem beszélve arról, hogy a mosogatógéppel történő mosással akár 35-60%-kal kevesebb vizet fogyaszthat, mint amit folyó víz alatti mosogatással tenne.

 

LEGJOBB MOSOGATÓGÉP 2020 – MOSOGATÓGÉP TESZT TESZTELT GÉPEI

Gorenje GS52115W

Gorenje mosogatógép

 • keskeny helyre is befér
 • rendkívül kedvező ár-érték arány
 • teljesen beépíthető
 • gazdaságos működés

Whirlpool WIO 3T321 P

whirlpool mosogatógép

 • hatalmas kapacitás
 • minden szempontból gazdaságos kivitelezés
 • rengeteg extra
 • sok program

BOSCH SMV46KX01E

Bosch beépíthető mosogatógép

 • Gazdaságos működés
 • Okos víz és mosogatószer adagolás
 • Rengeteg extra funkció
 • Nagy kapacitás

INDESIT DSFE 1B10

Indesit mosogatógép

 • keskeny kialakítás
 • méretéhez képest nagy kapacitás
 • klasszikus megjelenés
 • remek ár

BOSCH SMS88UI36E

Bosch szabadon álló mosogatógép

 • energiaosztály  A+++
 • víz- és mosogatószer takarékos működés
 • rendkívül halk üzemelés
 • rengeteg extra funkció

 

Ha nincs időd végigolvasni, itt válassz cikkünk alfejezetei közül:

Mosogatógép választás szempontjai

Mit jelentenek a különböző mosogatógép funkciók?

Hogyan működik a mosogatógép?

Mosogatógép teszt

Mosogatógép választás szempontjai

A méret a lényeg!

A méret a legtöbb konyhai nagygép esetében kiemelt fontosságot élvez. Nincs ez másképp a mosogatógépek esetében sem. Mielőtt kiválasztanád a megvásárolandó mosogatógépet mindenképp mérlegelned kell a gép méretét és kialakítását. Rengeteg bosszúságot tud okozni, ha rendelés, vásárlás után szembesülsz csak vele, hogy a gép nem fér be a konyhádba, vagy a kiszemelt helyre, esetleg nincs elég helyed, a konyhában, hogy kényelmesen kinyisd az ajtaját a ki- és bepakoláshoz.

A mosogatógépek között szabványméretek közül választhatsz, ami valamennyivel talán megkönnyíti a helyzeted. Így tehát első körben arról kell döntened, hogy 45 cm-es, 60 cm-es, vagy 90 cm-es modellre lesz-e szükséged.

 

Szabadon álló mosogatógép, vagy beépíthető modell?

Szabadon álló mosogatógép

A szabadon álló mosogatógép elhelyezhető a konyhabútor mellé, vagy a konyha bármely részébe, de akár a konyhapult alá is behelyezhető. A szabadon álló mosogatógép jó választás lehet, ha a konyhabútortól függetlenül szeretnéd elhelyezni a masinát, vagy ha a már meglévő konyhabútor lapja alá szeretnéd elhelyezni. A szabadon álló mosogatógép előnye, hogy a konyha bármely részébe könnyedén elhelyezhető és bármikor könnyű hozzáférni (ha például szerelő érkezik). Hátránya, hogy kevésbé illeszkedik a konyha már meglévő arculatába, megtörheti annak egységét.

A szabadon álló mosogatógépek jellemzően fehér, vagy inox színekben vásárolhatók meg.

 

Beépíthető mosogatógép

A beépíthető mosogatógépek egy, a konyhabútorhoz illeszkedő bútorlappal felszerelve illeszthetők bele a konyha egységébe. Az ily módon történő fedés során vagy semmi, vagy csupán egy kezelőpanel látszik majd a készülékből, így az tökéletesen beleolvad majd a konyha stílusába. Azok a mosogatógépek, melyek külső kezelőpanellel rendelkeznek elsősorban a modernebb stílusú konyhabútorokkal mutatnak jól. A kilógó kezelőfelület ugyanis általában inox szinű, ami a rusztikus, klassikus stílusú konyhákba kevésbé passzol. A belső kezelőpanellel rendelkező mosogatógépek bármely bútorba építve jól mutatnak. (Hátrányuk azonban a külső kezelőpanellel rendelkezőkkel szemben, hogy vezérelni, vagy a program pillanatnyi állását csak akkor lehet látni, ha ajtaja nyitva van.

 

Kapacitás

Ahhoz, hogy az új szerzemény tökéletesen kiszolgálja az igényeiteket, mindenképp érdemes figyelembe venni az alábbiakat:

 • a hétköznapok során hány fő után kell mosogatni
 • milyen gyakran főztök otthon
 • milyen rendszerességgel járnak nálatok vendégek
 • mennyi konyhai eszközötök van

Ezeket a kérdéseket megválaszolva nyerhetsz rálátást arra, hogy milyen kapacitású eszközre van szükséged. A mosogatógép kapacitását terítékkel lehet mérni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 8 terítékes mosogatógépbe 8 db mély tényért, 8 db lapos tányért, 8 db kistányért, 8 db kést 8 db villát, kanalat és poharat tudsz elhelyezni.

A legkisebb kapacitású mosogatógépbe 6 teríték, míg a legnagyobba 14 teríték fér.

A mosogatógép ára természetesen megmutatkozik annak kapacitásán, értelemszerűen a nagyobb kapacitású gépek drágábbak. Ám óvva intenénk attól, hogy azzal próbálj meg spórolni, hogy a szükségesnél kisebb kapacitású gépet vásárolsz. Ha a túl kicsi gépbe nem fér be egyszerre minden mosatlanotok, több mosást kell majd indítanod, ami magasabb fogyasztást (energia- és vízfogyasztást) eredményez majd, mintha egyetlen alkalommal mosogatnál egy nagyobb kapacitású géppel. Tehát ha nem megfelelően választod meg a gép kapacitását és a megfelelőnél kisebbet választasz, az a víz- és villanyszámlákkal majd szép lassan behozza (sőt, az évek alatt akár meg is haladhatja) a drágább készülék árát.

 

 

A belső tér kialakítása

Az egyes modellek között nagy különbségek lehetnek abban, hogy miként van kialakítva a készülék belseje. Arra érdemes ügyelned, hogy a belső tér elrendezésén minél rugalmasabban lehessen alakítani. Előfordulhat ugyanis, hogy egy az átlagosnál nagyobb edényt, pizzás tálcát kell majd elmosogatnod, ehhez azonban arra lesz majd szükséged, hogy némileg átalakítsd a gép belső terét, például, hogy kivedd, áthelyezd, lehajtsd a felső kosarat. Minél több rugalmasan mozgatható elem van a gép belső terében, annál jobban fogod szeretni a mindennapok során.

 

Fogyasztás

A fogyasztás nem elhanyagolható szempont, ha olyan nagyobb konyhai gépről van szó, amelyet akár napo rendszerességgel fogsz használni. Az áramfogyasztást a gyártók és az értékesítők minden termék esetében jól látható helyen feltüntetik. Magától értetődően, minél alacsonyabb a fogyasztás melletti szám, annál kevésbé terheli majd meg a mosogatás a villanyszámlád. Az áramfogyasztás mellett érdemes az energiaosztályba sorolást is figyelembe venni. Minél több + szerepel az A-jelölés után, annál többet spórolhatsz majd a villanyszámlán. Ha különösen nagy figyelmet szeretnél szentelni a gazdaságos működésnek, válassz olyan eszközt, amelyik rendelkezik ECO-programmal. Az Eco-program működtetése során a gép bár hosszabb ideig mos, mégis kevesebb vizet, vagy áramot fogyaszt, mint hagyományos működés mellett.

Általában elmondható, hogy a magasabb energiaosztályba tartozó gépek a drágább árkategóriába tartoznak, ám azzal az összeggel, amelyet a takarékos működés során megspórol, hamar visszahozzák az árukat. Márpedig mivel az ember jellemzően hosszú évekre vásárol magának mosogatógépet, ez nem elhanyagolható szempont.

 

Zajszint

Mivel a mosogatógép általában a konyhában kerül elhelyezésre így nem elhanyagolható szempont termékválasztás során a zajszint sem. A termékeknél a gép zajszintje decibelben van megadva. Minél kevesebb a decibel mellett megjelölt érték, annál halkabban fog üzemelni a masina.

A halk üzemelés kiemelt figyelmet érdemel abban az esetben, ha amerikai stílusú, nappalival összekötött konyhában lesz elhelyezve a gép. Ebben az esetben ugyanis ha hangos a gép, a nappaliba is beszűrődik az üzemelés zaja.

 

A mosogatógép ára

Az ár soha sem elhanyagolható szempont, pláne nem egy olyan gépnél, amelyet aztán éveken át fog használni az ember. A mosogatógépek jellemzően nem a legolcsóbb konyhai eszközök közé tartoznak, de nem drágábbak, mint egy hűtő, vagy egy mosógép. Egy mosogatógép ára általában 80 000 – 200 000 forint között mozog. Az árat meghatározza a márka, a gép mérete, energiaosztálya és speciális funkcióinak sokasága. Ha tanácsot kellene adnunk, azt mondanánk, hogy jobban jársz ha nem az energiaosztályon, hanem inkább a speciális funkciókon spórolsz. A magasabb energiaosztályú de némileg drágább gépek ugyanis az évek alatt visszahozzák az árukat. Persze, ha megteheted a speciális funkciók kényelmesebbé teszik a mosogatást és segítenek a maximumot kihozni a gépekben rejlő lehetőségekből.

 

 

Megjelenés: stílus és szín

Az eszközválasztásnál persze az sem elhanyagolható szempont, hogy ízlésednek megfelelő, konyhádba illeszkedő, esztétikus modellt válassz. Ellen szellemében különböző színű és stílusú mosogatógépek közül lehet választani. Ha pedig mégsem találnál színben megfelelő darabot, még mindig ott áll előtted a beépítés lehetősége. Ebben az esetben válassz egy beépíthető gépet, melyet egy tetszőleges bútorlappal igazíthatsz konyhád megjelenéséhez.

 

 

Mosogatógép funkciók és programok

A mosogatógépek alap programjai között találhatsz gyors, gazdaságos, normál, erősen szennyezett és speciálisan érzékeny edényekhez illeszkedő programot.

Ezeken felül azonban a különböző gyártók megannyi izgalmas, innovatív extrával teszik könnyebbé a hétköznapokat.

Digitális kijelző: A digitális kijelző az egyik legnépszerűbb extra funkció/felszereltség a mosogatógépeken. Rendkívül praktikus, egyszerű használatot tesz lehetővé. Elég csak rápillantani a kijelzőre és rögtön láthatjuk, hogy a mosogatás éppen hol tart, ezért könnyű vele tervezni.

Késleltetett indítás: A késleltetett indítás szintén segíthet a mosogatás szervezésében, az idő jobb beosztásában. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy előre programozott időben induljon el a program. Így elindíthatja a mosogatást akár akkor is, mikor még a munkahelyén van, így ha hazaér már csak ki kell pakoljon a gépből.

Intenzív Zóna:

Aquamix: Az Aquamix program előmelegíti az öblítés vizét, ezzel pedig elkerüli a hőmérsékletváltozás okozta sérüléseket. Tökéletes kíméletességgel mossa tisztára a legvékonyabb üveg, vagy kristály poharakat is. Ezzel a programmal bátran moshatod az értékes porcelán csészéket, vagy az üveg edényeket.

DoiserAssistent: A DoiserAssistent egy okos mosószer adagoló rendszer, ami segít gazdaságosabbá tenni a mosást.

AquaSensor: Az AquaSensor segít tovább fokozni a mosogatás gazdaságosságát azzal, hogy a mosás során érzékelőivel felméri az edények tisztaságát és annak függvényében okosan szabályozza a vízhasználatot az öblítés során.

VarioSpeed Plus: Az ezzel a funkcióval rendelkező mosogatógépek extrém gyors mosással teszik tisztává a tányérokat és poharakat. Jól jöhet ha váratlanul vendégek érkeznek, vagy ha a születésnapi vendéglátás során elfogynak a tiszta poharak.

Extra szárítás: Az extra szállítás funkció, avagy opció azokban a háztartásokban jön kapóra, melyekben sok a használatban lévő műanyag pohár, edény. A műanyag étkészletek jellemzően nehezebben száradnak, de az extra szárítás programmal ez az idő hatékonyan lerövidíthető.

LoadSensor: A LoadSensor felméri, hogy mennyi mosatlant helyezett el a gépben és ehhez igazítva állítja be a vízmennyiséget. Így kevesebb edényhez kevesebb vizet fogyaszt, éppen csak annyit, amennyire az edények megtisztításához szüksége van.

Hatodik érzék szenzor: A 6. érzék szenzor kicsit hasonlít a LoadSensorhoz, ez azonban nem az edények mennyisége, hanem azok szennyezettsége szerint szabályozza a vízfelhasználást, ezzel segítve elő a gazdaságosabb mosogatást.

Féltöltet program: A féltöltet program ideális abban az esetben, ha csak félig tudja megtölteni a gépet mosatlannal és nem szeretné megvárni, míg az teljesen megtelik. Ilyenkor a programmal szintén gazdaságos módon, fele annyi vízfogyasztással tisztíthatja meg az edényeket.

Antibakteriális program: Az antibakteriális, vagy másként fertőtlenítő program, extra magas hőfokon tisztítja meg az edényeket, így lehetővé teszi, hogy a mosás során a baktériumok 99,99°-ban elpusztuljanak. Az antibakteriális program ideális választás azokba a háztartásokba, ahol kisbaba, vagy fertőző beteg van.

Power Clean technológia: A Power Clean technológiával nincs többé szükség mosás előtt az edények előmosására, vagy áztatására, ez az erőteljes mosás, speciális fúvókákkal még a legmakacsosabb szennyeződést is leszedi az edényekről.

Hogyan működik a mosogatógép?

Annyit biztosan tudunk, hogy betesszük a szennyes edényeket, majd a víz és a mosogatószer, valamint természetesen a gép együttes munkájával már tisztán vesszük ki őket.

De mi is történik pontosan a mosogatógép belsejében? Ha pontosan tudod, hogy hogyan működik a géped, az segíthet abban, hogy megértsd annak karbantartási szükségleteid, hogy ha bármi rendellenességet látsz a mosás során tudd, hogy mivel lehet probléma.

A mosogatógép működése:

 1. Víz szivattyúzása. Első lépésként a program beindításakor a gép vizet szivattyúz a mosáshoz. Nem kell megrémülni, nem lesz feltöltve az egész gép vízzel, pusztán egy bizonyos szintig lesz feltöltve a gép, éppen annyi vízzel, amire a mosáshoz szüksége lesz. (Ezt különböző okos funkciók egészen pontosan és takarékosan tudjál már szabályozni.)
 2. A víz felmelegítése. Fűtőszálak segítségével a gép felmelegíti a mosogatáshoz használt vizet.
 3. Mosogatószer adagolása. A már felmelegített vízhez aztán hozzáadódik a mosogatószer is. A mosogatószer adagolását a gép automatikusan végzi el. Azt, hogy mennyi mosogatószert használ a mosogatáshoz, a kiválasztott program, vagy a használt extra funkció (pl. gazdaságos mód) szabályozza.
 4. Az edények elmosása. Az edények elmosását szórókarok biztosítják, amik nyomás hatására forgásba kezdenek, majd nagy erővel spriccelik ki magukból a vizet, közvetlenül a szennyes edényekre. Ezek a mosogatószeres vízsugarak fogják tisztára mosni az edényeket.
 5. Piszkos víz leeresztése. Miután a mosogatószeres vízsugarak leszedték az edényekről a szennyeződéseket, a rendszer leengedi a piszkos vizet.
 6. Öblítés. Annak érdekében, hogy biztosan ne maradjon mosogatószer az edényeken, a mosás utolsó előtti szakaszában egy tiszta vizes öblítés következik. Ehhez a gép ismét vizet szivattyúz fel, melyet annak érdekében, hogy ne legyen nagy hőmérsékletkülönbség a gépben, szintén felmelegít, majd immáron mosogatószer nélkül oszlatják el ezt a szórókarok az edényeken. Az öblítés után az edények mosogatószer és ételmaradék mentesek lesznek.
 7. Víz leengedése. Az mosogatás utolsó szakaszában a rendszer leengedi az öblítéshez használt vizet.
 8. Szárítás.

 

A mosogatógépbe a mosogatószert manuálisan kell elhelyezni. Egyes modelleket automatikus adagolóval is rendelkeznek, melyet elég 1-2 hetente feltölteni.

Annak érdekében, hogy a mosogatógép sokáig megőrizze hibátlan működését érdemes havonta egyszer mosogatógép tisztítót használni. A fűtőszálak ugyanis ha nem tartjuk karban a gépet idővel rozsdásodni kezdhetnek, míg a szórókarokat eltömíthetik az ételmaradékok.

 

Mosogatógép teszt

Gorenje mosogatógép

Gorenje GS52115W – Gorenje mosogatógép

A Gorenje GV52010 egy minőségi, beépíthető mosogatógép. Keskeny mérete miatt a konyha legszűkebb szegletébe is elhelyezhető. Egyszerre 9 teríték elmosogatására képes, amivel a kisebb kapacitású mosogatógépek közé sorolható.

49 dB-el zajszintjével halk működéssel üzemel.

Az A++-os energiaosztálynak köszönhetően nem kell amiatt aggódnod, hogy a mosogatás során túl sok áramot fogyasztanál. Nem beszélve arról, hogy bizonyított tény, hogy a mosogatógéppel történő mosás során kevesebb vizet fogyasztunk, mint a folyóvíznél történő mosogatás során.

Mivel ez a beépíthető mosogatógép belülre rejtett kezelőpanellel bír, így maximálisan beépíthető a konyha stílusába, a panel nem fogja megtörni a konyha összképét.

Kisebb méretéből adódóan ez a mosogató tökéletes a kisebb családokba is.

Előnyök:

 • ✅ keskeny helyre is befér
 • ✅ remek ár/érték arány

Hátrányok:

 • ❌ viszonylag kis kapacitás
 • ❌ kevés extra funkció

Összegzés: Egy szuper ár-érték arányú beépíthető mosogatógép, mely ideális kisebb családok háztartásába.

whirlpool mosogatógép

Whirlpool WIO 3T321 P

A Whirlpoolnak ez a beépíthető mosogatógép modelle hatalmas kapacitással bír! Egyszerre akár 14 terítéket is képes tisztára mosogatni. Az állítható kosarak rendkívül rugalmas lehetőségeket rejlenek, lehetővé teszik, hogy a belső teret átalakítva akár egészen nagy edényeket is elhelyezzünk a gépben.

A késleltetett indítás funkcióval a házimunka jobban tervezhető. Ezzel a praktikus funkcióval akár a munkából is elindíthatod a mosogatás programot, így mire hazaérsz a munkából, már csak ki kell pakolnod a tiszta edényeket a gépből.

Ezen felül egyéb hasznos funkciókat is rejt ez a gép. Ilyen például az „intenzív” program, mely során a PowerClean Pro fúvókák erőteljes vízsugaraival  a masina a komoly szennyeződésekkel is problémamentesen megbirkózik. Szintén hasznos az „eco” program, amely kiemelten gazdaságossá teszi a házimunkát. Nem említést érdemel a gyors program is, ami extra gyorsan, 30 perc alatt tisztítja meg az enyhébben szennyezett edényeket, vagy poharakat. (Jól jöhet, ha váratlanul vendégek érkeznek, vagy a buli közepette elfogy a tiszta ét- vagy pohárkészlet.)

Végül pedig, de nem utolsó sorban ezzel a mosógéppel akár az éjszaka közepén os moshatsz. A speciális éjszakai program ugyanis olyan csöndes üzemeléssel fut le, ami mellett kellemesen nyugovóra térhetsz.

Ezt a mosogatógépet neked találták ki, ha fontos számodra a takarékos üzemelés, ugyanis nem csak hogy rendkívül magas energiaosztályba tartozik, de okos hatodik érzék és Multi-Tablet funkciójának köszönhetően a szennyes edények mértékéhez igazítja a mosogatószer adagolását.

Előnyök:

 • ✅ hatalmas kapacitás
 • ✅ minden szempontból gazdaságos kivitelezés
 • ✅ rengeteg extra
 • ✅ rengeteg mosási program

Hátrányok:

 • ❌ ennél a készüléknél nem tudunk ilyet mondani

Összegzés: Nagyobb családoknak ez lehet a piacon elérhető legjobb mosogatógép, rengeteg, hasznos és praktikus extra funkcióval és programmal, tudásához mérten kedvező áron.

Bosch beépíthető mosogatógép

BOSCH SMV46KX01E

Ez a Bosch beépíthető mosogatógép a drágább modellek közé tartozik, ám a rengeteg extra funkció indokolttá is teszi ezt. Szinte nem létezik olyan, amit ez a mosogatógép az edények tisztítása terén ne tudna kivitelezni.

Nehéz erről a mosogatógépről nem szuperlatívuszokban beszélni… hol is kezdhetnénk…

A nagy méreteinek köszönhetően egyszerre akár 13 terítéket is tisztára moshatsz a gépben. Eközben pedig nem kell a magas rezsiszámla miatt aggódnod, mivel ez a gép A++-os energiaosztályba tartozik. A nagy teljesítményt a működés közbeni zajszint sem tükrözi, a maga 42 dB-es üzemelésével a halkabb készülékek közé tartozik.

Mivel a kosarak rugalmasan alakíthatók, így a gépben a legnagyobb edényeid is kényelmesen elférnek.

Ennek a Bosch mosogatógépnek a funkcióiról regényt lehetne írni, így az egyszerűség és áttekinthetőség kedvéért ezeket csupán tömören felsoroljuk most:

 • késleltetett indítás (hogy bárhonnan, bármikor beindíthasd a programot)
 • timecontrol
 • aqua stop
 • automata mosogatószeradagoló (ami gazdaságosan adagolja a mosogatószert)
 • hőcserélő (képes elvezetni a mosogatás közben keletkező hőt, amit aztán a következő ciklus vízmelegítéséhez használ fel)
 • quick powerwash (gyors mosási mód, mely kevesebb mint egy óra alatt tisztára mossa az edényeket)
 • töltöttség érzékelő (a szenzoros érzékelő felméri mennyi edény került a gépbe és annak megfelelően határozza meg a mosogatáshoz szükséges vízmennyiséget)
 • vízérzékelő,
 • evőeszközkosár
 • perfect glasscare,
 • állítható kosarak
 • kijelző

 

A mosogatógép belső kijelzővel van ellátva. A kijelzővel rendkívül könnyen választhatsz az alkalmazandó programok és funkciók közül. Mivel pedig a kijelző csak a gép ajtajának kinyitásakor válik láthatóvá, így a beépítés során tökéletesen illeszkedik a konyha stílusához. A modern kijelző nem töri meg a konyhabútor egységét.

Előnyök:

✅ Minden szempontból gazdaságos működés

✅ Okos víz és mosogatószer adagolás

✅ Rengeteg extra funkció

✅ Nagy kapacitás

✅ Halk működés

Hátrányok:

 • ❌ Magas ár

Indesit mosogatógép

INDESIT DSFE 1B10

Ez az Indesit mosogatógép egy szabadon álló, keskeny kivitelezésű modell. Kapacitásához mérten szuper ár-érték arányban. Ez a mosogatógép méreteihez képest nagy kapacitású, egy mosás alatt 10 teríték is elhelyezhető benne.

Energiafogyasztás tekintetében A+-os besorolású, így nem fogyaszt túl sokat.

Ezen a mosogatógépen kívülre lett elhelyezve a kezelőpanel, így kezelése rendkívül egyszerű. Ráadásul a külső kezelőpanelnek köszönhetően egy pillantás elég, hogy tudd mikor épp hol jár a program.

A géphez egy evőeszköztartó kosár is tartozik, így az evőeszközöket egy külön erre kialakított helyre tudod helyezni, ahol gyönyörű tisztává varázsolja őket a mosogatógép.

Klasszikus fehér színének köszönhetően bármely stílusú konyhában megállja a helyét.

Előnyök:

 • ✅ keskeny kialakítás
 • ✅ nagy kapacitás
 • ✅ remek ár

Hátrányok:

 • ❌ kevés extra funkció
 • ❌ az átlagnál valamivel hangosabb üzemelés (51dB)

Összegzés: Egy remek árú mosogatógép, mely egy 4-6 fős családot tökéletesen kiszolgál a hétköznapokban.

Bosch szabadon álló mosogatógép

BOSCH SMS88UI36E

Ha a jó ár és az alacsony fogyasztás egyaránt fontos neked, akkor ezt a mosogatógépet őszintén merjük ajánlani. A Gorenje mosogatógépek mindig magas minőségűek, nincs ez másképp ezzel a modellel sem.

Ez a mosogatógép a 9 terítékes kapacitásával a legtöbb háztartásba remek választás! Szabadon állva is megállja a helyét, de igény esetén be is tudod építeni.

A benne található kosarak állíthatóak, így a mosogatógép belső tere rugalmasan alakítható aszerint, hogy épp hagyományos étkészletet, vagy nagyobb edényeket szeretnél benne megtisztítani.

Ezzel a géppel bátran mosogathatsz, mivel A++-os energiaosztályú, nem fogja túlzottan megterhelni a villanyszámlád.

A Gorenje tervezői három szuper funkciót is belecsempésztek ebbe a modellbe: egy öntisztító szűrőt, egy tökéletes szárítást biztosító rendszert és az AquaStop funkciót.

Az öntisztító szűrő nagy vállat vesz le a válladról, ugyanis automatikusan végzi el a szűrő tisztítását. Ezáltal megannyi probléma kialakulásától óvja meg gépedet.

A tökéletes szárítást biztosító rendszert pedig egyszerűen nem lehet nem imádni! Ennek köszönhetően a gépből kivett holmik nem csak makulátlanul tiszták, de minden esetben csont szárazak is lesznek.

Végül, de nem utolsó sorban, az AquaStop funkció, ha vízszivárgást észlel a készülékből, azonnal elzárja a gép vízellátását, így véletlen sem fordulhat elő, hogy a gép meghibásodása miatt ússzon a konyhád.

Programok tekintetében szintén egy rendkívül gazdag gépről beszélhetünk. Elérhető benne egy standard program, intenzív mosogatás, intenzív rövid mosogatás, ECO program, áztatás és gyengés mosás a sérülékeny, vékonyabb étkészletekhez.

Nagyon kevés olyan mosogatógép van a piacon, ami 100 000 Ft alatt ennyi extra funkcióval van ellátva, mint ez a Gorenje mosogatógép.

Előnyök:

 • ✅ magas energiaosztály
 • ✅ Gazdaságos működést biztosító funkciók
 • ✅ sok extra funkció és sok mosogatási program
 • ✅ verhetetlen ár

Hátrányok:

 • ❌ Ennél a készüléknél nem tudunk negatívumot mondani.

Összegzés: Egy kiemelten jó ár-érték arányú mosogatógép, telis-tele szuper funkciókkal és mosogatási programokkal.

Bosch szabadon álló mosogatógép

BOSCH SPS66TI01E

A Bosch mosogatógépek között mindenféle árkategória megtalálható. Ez a mosogatógép a drágább készülékek közül való, ami indokolt is, hiszen rendkívül sok extrát tud nyújtani a mosogatás során.

Ha szereted ha egy háztartási gép sokoldalú és bőven ellát alternatívákkal, akkor ezt a gépet imádni fogod.

Ebben az egyébként keskeny kialakítású Bosch mosogatógépben akár 10 terítéket is tisztára mosogathatsz. Mivel pedig kosarai igény szerint alakíthatók, mozgathatók, így akár a legnagyobb edényeid megtisztítását is rábízhatod a masinára. Kis mérete miatt (45cm széles), akár a kisebb konyhákban is elfér, mivel pedig szabadon álló mosogatógépről van szó, így a konyha bármely pontjában elhelyezhető.

Alacsony fogyasztás (A+++-os energiaosztály), kiemelten halk működés… ez a mosogatógép egy megtestesült álom. Mivel csupán 43dB-en üzemel, így az amerikai konyhás, nappalival egybekötött konyhás lakásokban is tökéletesen megállja a helyét. (Nem lehetetleníti el a beszélgetést.)

A szuper kezelőpanelének köszönhetően nagyon egyszerűen kiválasztható rajta, hogy épp milyen programot, funkciót szeretnél igénybe venni a mosogatás során. Erre szükség is van, ugyanis rengeteg lehetőséget rejteget magában ez a kis konyhai csoda.

Funkciói között megtalálható a késleltetett indítás, aminek hála bárhol, bármikor elindíthatod a programot, így pontosabban tudod tervezni a házimunkát. De olyan egyéb praktikus funkciókkal is eldicsekedhet, mint például az Aqua Stop, a melegvizes csatlakozás, a hőcserélő, a quick powerwash, a vízérzékelő, az evőeszközkosár, a perfect glasscare és a már említett állítható kosarak.

Ha magasabb összeget is rá tudsz szánni az új mosogatógép beszerzésére, ebben a készülékben biztosan nem fogsz csalódni!

Előnyök:

 • ✅ a leggazdaságosabb energiaosztály (A+++)
 • ✅ víz- és mosogatószer takarékos működés
 • ✅ rendkívül halk üzemelés
 • ✅ nagy kapacitás
 • ✅ rengeteg extra funkció

Hátrányok:

 • ❌ magasabb árkategória

Összegzés: Egy sokoldalú, nagy teljesítményű, mégis gazdaságos működést ígérő mosogatógép, mely a nagyobb családok valamennyi igényét tökéletesen ki tudja elégíteni.

Cikk megosztása!