Hogyan válasszuk ki az első babakocsinkat?

újszülött babakocsi

A napjainkra már gigászira nőtt babakocsi piac a legkevésbé sem könnyíti meg a babakocsik közötti választást. Halmozottan igaz ez az első gyermeküket váró szülőkre nézve, akik még nem tapasztalták meg hogyan a legpraktikusabb 1 gyermekkel, 3 szatyorral, 2 hátizsákkal lépcsőn felmászni az 5. emeletre.

A rengeteg babakocsi típus és márka között hamar elveszíti a fonalat az ember, aminek következtében aztán a legtöbbször csak úgy hasra csapva az akciós modellek közül választ egyet, remélve, hogy utólag majd nem bánja meg a döntést.

Na de itt jövünk képbe mi!
Alábbi cikkünkben röviden összefoglaljuk azokat a szempontokat, amit az első babakocsi kiválasztása során érdemes figyelembe venned! Hidd el, így már könnyebb lesz a döntés.

1.) Figyelj rá, hogy a babakocsi ülése vízszintesre fektethető legyen!


Egy újszülöttnek speciálisabb igényei vannak, mint egy nagyobb babának, ott van például rögtön az ülés kérdése. Egy újszülöttet nem ültethetsz fel a babakocsiba, az újszülött szállításához elengedhetetlen, hogy a babakocsi háttámláját teljesen vízszintesre lehessen fektetni. Ezért vagy újszülött babakocsi, vagy multifunkciós babakocsi lesz csak jó első babakocsi gyanánt.

2.) Gondold át, mennyi helyed lesz a kocsi tárolására!


Ha csak kis helyen tudod megoldani a babakocsi tárolását, vagy nincs sok helyed az autóban, ahová szükség esetén eltehetnéd a babakocsit, akkor mindenképp elengedhetetlen, hogy gondod legyen arra, hogy méretben megfelelő, kisebb, vagy apróbbra összecsukható babakocsit válassz. Rengeteg kellemetlenséggel járhat ha a kocsit egész nap kerülgetnetek kell az apró lakásban. Jól jöhet ha tudod, hogy a 2 funkciós babakocsik jellemzően kisebbek, mint 3-, vagy 4 funkciós társaik. Mielőtt tehát megvásárolnád, vagy megrendelnéd a kocsit, ellenőrizd le, hogy összecsukott állapotban mekkora helyet fog foglalni.

3.) Vedd figyelembe, milyen terepen fogtok sétálni!

Előfordulhat, hogy olyan helyen laktok, ahol kifejezetten rossz minőségű a járda, vagy éppen földúton fogsz sokszor sétálni a kicsivel. Ha így van, jobban jársz, ha egy szélesebb és nagyobb kerekű babakocsit választasz, amelyik könnyedebben tud majd átjutni a rossz útminőségen. A kis kerekű babakocsik nehezen viselik a göröngyös utakat, egy ilyen helyzetben, kisbabád nem tudná élvezni a sétát.

4.) Ügyelj a fékezhetőségre!

A legtöbb babakocsira felszerelnek féket, de azért mindenképp ellenőrizd is le, ha online vásárolsz, akkor legalább a termékleírásból bizonyosodj meg róla, hogy a vásárolandó kocsin is van-e fékrendszer. A fékekre azért is nagy szükség van, hogy ha el kell engedned a kocsi markolatát (hogy felvedd a telefont, hogy kivegyél valamit a táskádból, hogy kinyisd az ajtót stb. a babakocsi akkor is garantáltan stabilan helyben álljon.

5.) Ne feledkezz meg a hasznos kiegészítőkről!

Vannak kiegészítők melyek elhanyagolhatók és vannak, melyek jelentősen megkönnyíthetik majd a mindennapjaitokat. Ha víz közelében éltek hasznos lehet például egy szúnyogháló, hiszen a kisbaba nem tud védekezni a szúnyogok ellen. De szintén hasznos kiegészítő lehet például egy babakocsira szerelhető esernyő is, hiszen sosem lehetsz 100%-osan felkészülve a záporokra, zivatarokra. A babakocsira rögzíthető esernyő ráadásul nem csak az esőtől, de a naptól is megvédi a kisbabát.

+1 Ha teheted, személyesen válaszd ki a babakocsit!

Ha lehetőséged van rá személyesen menj el babakocsi választani, hogy ki is tudd azt próbálni. Fontos, hogy lehetőleg ne csak a kisbabának, de a szülőknek is kényelmes legyen a kocsi használata és kézreessen annak irányítása.

Cikk megosztása!