Pünkösdi balatoni programok

A pünkösdi hétvége fesztiválokkal, városi rendezvényekkel és koncertekkel hívja életre a Balatont. Programunk ezek közül mutat be néhányat.

Siófok

A PLÁZS Siófok, a balatoni programok legnagyobb szórakozóhelye hivatalosan is megnyitja kapuit a pünkösdi hétvégére. Péntek este ByeAlex és a Slepp, szombaton VALMAR nyitja meg a rendezvényt, este pedig több helyszínen is fellépnek a helyi DJ-k topjai. Vasárnap a szezonnyitó buliban Dj Dominique, Republic és Kozmix lép fel! További információk.

A Siófoki Rózsafesztivál ingyenes lóversenyprogrammal ünnepli a Pünkösdöt és a Rózsakertet. Az ünnepi hangulatot a siófoki KFT, Zséda és Carbonfools zenekarok koncertjei teszik teljessé.
A négy nap alatt színes családi programokkal, táncbemutatókkal, gyermekfoglalkozásokkal, játszótérrel, kézműves foglalkozásokkal, oldtimer bemutatóval és esti koncerttel várják az érdeklődőket. Szombaton a múltat idéző pünkösdi felvonulás lesz. A részleteket lásd a cikkben.

Balatonfüred

Bor, gasztronómia, koncertek és vidám hangulat: erről szól a 21. Balatonfüredi Hal- és Borfesztivál május 26-29-én!
Négy napon át a Balatonfüred-Csopak borvidék borászatai várják a Tagore sétányon. A helyi pincészetek kínálata mellett a borokhoz illő sajtok és balatonfüred-czopaki halételek is megtalálhatók a helyi éttermek kínálatában. Ebben a számban részletes programot és a résztvevő pincészetek listáját találják.

Az éjszakai élet kedvelőinek pedig Baranyi Attila szombat este a Helka Klubban a Dance I said all night címmel az elmúlt 15 év slágereivel várja az érdeklődőket.

Szombattól éjfélig családi hétvégével készül a Helikon Kastélymúzeum Pünkösd tiszteletére! Lesznek lovasbemutatók, koncertek az erkélyen, pünkösdi virágvásár, családi programok, gyermekkoncertek és rendhagyó tárlatvezetések.

Lovas András koncertjén szombat este a Cimardi teremben Lovas András szólógitáros műsora lesz látható. Az „egy húron pendülő gitáros” műsor sokkal szövegközpontúbb, mint a zenekari koncert, a zeneszerző szívesen beszél a zene eredetéről is.

Tótvázsony

Itt a Balaton-felvidék leghangulatosabb hétvégéje, visszatér a Vöröstói Játékfesztivál! A pünkösdi hétvégén három napon át megrendezett fesztiválon regionális játékok és nagyszerű előadások várják az érdeklődőket, köztük a Loveshake, Rezes Judit és Szabó Gyozo Szabó Judit kapcsolatának igaz története, Balsai Muni munkássága és néhány igazán költői és szórakoztató előadás. A programról bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Balatonakarattya

Május 28-án az ország legismertebb underground zenei improvizációs csoportja, a Random Trip lép fel a Balatona Carattia Péter teraszán. Vendégek többek között Barbara Schaubloher (Blahalouisana), MC Kemon (Irie Maffia) és Bens Vavra.

Csopak

A Pont Csopak sorozat idei rendezvénye szombaton veszi kezdetét, a 2023-as eseménynek a festői Pluhl-malom ad otthont. A nyitórendezvényen Soma Nóvé akusztikus néptánckoncertje és Aron Gauder legújabb filmjének, a Coyote négy lelke című alkotásnak a vetítése lesz.

Veszprém

Két szuper koncert lesz a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban ezen a hosszú hétvégén! Pénteken a Halott Pénz adja elő legnagyobb slágereit, szombaton pedig a Ladánybene 27 tiszteleg Bob Marley előtt a reggae legenda ikonikus dalával. Utóbbi koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A kisgyermekeseket a pünkösdi hétvégén végig megrendezésre kerülő gyermeknapok várják, de erről bővebben külön programban.

Cikk megosztása!