Rezsicsökkentő tippek, még ősz előtt

Az, hogy a rezsi mértékének mérséklése elsődleges cél, itt és most nem kérdéses. Régen is főszerepet játszott ez a törekvés, de napjainkban egészen más hangsúllyal gazdagodott ez a fajta elgondolás. Na igen, de vajon milyen módon csökkenthetőek a költségek? Mi a megoldás a látszólag nem egyszer szorult helyzetben?

A kulcs az energiafogyasztás mennyiségének leredukálása!

Az egyik legjobb módszer, aminek a támogatásával a rezsi költségei bizony jelentősen csökkenhetnek, ha az energiahasználat a háztartáson belül jelentékeny százalékban mérséklődik. Vagyis például kevesebb villany vagy gáz fogy a tér befűtése során. De nem olyan áron természetesen, hogy közben mindenki, aki otthon tartózkodik, vacog. Szó nincsen erről!

A megoldás a műanyag ablakcsere. Ennyire egyszerű a megfejtés. Lényeges azonban kihangsúlyozni, hogy ezt a döntést célszerű még az őszi periódus beköszönte előtt meghozni. Hogy miért? Egyrészt azért, mert az ősz tartogathat olyan meglepetéseket, amik a fűtés beindításának szükségességében nyilvánulnak meg. Másrészt azért, mert akkortájt a szakemberek lekötöttsége nem száz, hanem nagyjából ezer százalékos.

A kérdés az, hogy miben tud segíteni egy láthatóan evidens, már-már bagatell elhatározás? Abban, hogyha a szigetelés jó, akkor a meleg nem képes a párkányon kívülre távozni. Magyarul nem a természet fűtése a cél, hanem a helyiségek felmelegítése. Márpedig, ha a műanyag ablak lezár és nem engedi elszökni a meleg levegőt, akkor ez a cél sokkalta gyorsabban és lényegesen kevesebb energia felemésztésével megvalósítható.

Mennyire kell rumlival számolni?

Semennyire! Sokakban ez a legnagyobb visszatartó erő, hiszen a nyílászáró csere csak elképesztő felfordulással járhat együtt. Vagy mégsem? A jó hír az az, hogy nem. A profi kivitelezéshez a terep elrendezése is hozzá tartozik. Tehát ezek a típusú aggodalmak teljes mértékben alaptalanok. Ráadásul maga a folyamat az esetek többségében sokkal gyorsabban zongorázható le annál, mint amire amúgy sokan gondolnak. Terepszemle után szinte rögtön letisztázhatóak a személyre szabott részletek, így akár azt is megbeszélhetjük a csapattal, hogy összetakarítanak a munkálatok után és elviszik a bontott ablakokat.

Cikk megosztása!