A 3 legsokoldalúbb kerékpártípus

A kerékpározás nem csak egy remek lélekfrissítő sport, hanem egyben egészségügyi előnyei is vitathatatlanok. Ahhoz azonban, hogy kényelmesen tudjuk használni biciklinket nem mindegy, hogy milyen kerékpárt választunk.
A különböző kerékpár típusok mind más-más felhasználási módra, terepviszonyra lettek tervezve.
Cikkünkben bemutatjuk azt a 3 népszerű kerékpár típust, amivel egy átlagos kerékpáros biztosan nem lőhet mellé.

1.) Városi kerékpár

A városi kerékpár, ahogyan a neve is utal rá, a városi közlekedés sajátosságaira lett tervezve. Vázának kialakítása rendkívül kényelmes, a nyereg széles és párnázott, így ez az egyik legkényelmesebb kerékpár típus.
A városi kerékpár egyik jellegzetessége, hogy a legtöbb kerékpárhoz képest meglehetősen széles kerekekkel rendelkezik. A széles kerekeknek hála az olykor esetleg kicsit rosszabb minőségű városi utakat is remekül bírja.
A városi kerékpár ideális a hétköznapi utakra: munkába járásra, kisebb bevásárlásokra, vagy akár városnéző kerékpáros kirándulásokra is.


2.) Trekking / Cross trekking kerékpár

A Trekking és Cross trekking kerékpárok egyedül súlyukban és felszereltségükben térnek el egymástól. Míg a Trekking kerékpár alapjaiban véve egy felszerelésében gazdag túra bicikli, addig a Cross Trekking modellek valamivel sportosabbak, könnyebbek, így jellemzően kevesebb kiegészítővel is rendelkeznek.
A trekking és cross trekking kerékpárok egyaránt rendkívül jól helyt állnak a mindennapi használatban. Bár alapvetően aszfaltra gyártott biciklik, az első teleszkópjuknak köszönhetően remekül megállják a helyüket a földes, esetleg murvás talajon is.
Ha gyakran és előreláthatóan változó, sokféle útminőségen szeretnél kerékpározni, egy trekking, vagy cross trekking modellre lesz szükséged. Ezek a létező legsokoldalúbban használható kerékpárok.

3.) MTB, azaz Mountainbike

Az MTB, vagy másként Mountainbike bicikli minden idők legnépszerűbb kerékpárja. Ez az a kerékpár típus, amit a tinédzsereknek is vásárolnak, nem véletlen, hiszen rendkívül sokoldalú használatot tesz lehetővé: aszfalton de akár extrém terepen is lehet kerékpározni vele.
Az MTB kerékpárok tökéletesen kiszolgálják a hétköznapi igényeket: aszfalton, földes úton, jobb és rosszabb útminőségen is jól tudjuk használni őket. A hétvégéken pedig igény szerint az egészen extrém sportélményt is hozni tudják.
Ha a többtagú családban egy kerékpárt többen is használni fognak, mindenképp a Mountainbike a nyerő választás.

Cikk megosztása!