Étrend-kiegészítők kezdőknek

A kérdés, ami sokakat foglalkoztat: miért érdemes élni a táplálékkiegészítők biztosította előnyökkel? Többek között azért, mert ezek a pozitívumok valóban kézzel foghatóak, érezhetőek és érzékelhetőek.

Ráadásul a tiszta forrásból érkező támogatást a szervezet sokszorosan meghálálja. Valamint azért, mert napjainkban a táplálkozáson keresztül töredékmennyiségű vitamin, ásványi anyag és egyéb lényeges összetevő juttatható be a keringésbe, mint mondjuk húsz, harminc évvel ezelőtt.

Hol célszerű kezdeni az ismerkedést?

Az étrend kiegészítők kategória hallatán sokan a tömegnövelőkre gondolnak, pedig azok csupán egyetlen, aprócska szegletét képviselik a számtalan hasznos megoldásnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az allnutrition.hu széles skálát bejáró kínálata. Na, de mivel érdemes kezdeni?

A vitaminok örök slágerek, de nem a megunható fajtából. A szervezetnek hatalmas szüksége van a roborálásra és az bizony téves elképzelés, hogy pusztán az őszi, téli időszakban. Ugyan nyáron valóban jóval több a lehetőség friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztására, de ahogy arra fentebb utaltunk az élelmiszerek hasznos anyag tartalma nem megfelelő. Vagyis a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok optimális minőségű és mennyiségű pótlása elengedhetetlen a sikerhez! A siker ebben az esetben a kicsattanó egészséggel, jó közérzettel egyenlő. Ehhez nagymértékben hozzájárulhatnak egyrészt a zsírban oldódó vitaminok (ADEK), és a megunhatatlan C vitamin. A multivitamin komplex talán az egyik legpraktikusabb választás, mert minden benne van, amire első körben a testnek szüksége lehet.

Mi a következő lépés?

Nem kell ahhoz sportolónak lenni, hogy az ízületek, csontok, izmok védelme előtérbe kerüljön, mint elérendő cél. Éppen ezért a porcok ruganyosságáért, az ízületek optimális működéséért, az izomrostok megfelelő erősségéért felelős anyagok bejuttatása mindenkor, minden korban kitűnő ötlet. Ami ráadásként a megfelelő készítmények közbenjárásával (például kollagén, HA, halolaj) eredményesen, negatív következmények nélkül megoldható.

Cikk megosztása!