LPG tartály – biztonság és kényelem

Manapság sokakat foglalkoztat a fűtés kérdése. Többen úgy vélik, hogy azokon a helyeken, ahol nincs kiépítve a gázhálózat, és emiatt a házat nem lehet rákötni a hálózatra, rá vannak utalva az egyre jobban dráguló, hagyományos szén- vagy fafűtésre.

A hagyományos fűtés azonban nemcsak káros a környezetünk számára, mivel a fa és a szén égetése során sok szennyező anyag kerül ki a levegőbe, hanem egyre drágább is. Mind többen látjákbe: érdemes elgondolkodni azon, hogy az otthonukat cseppfolyósított gázzal fűtsék. De mit csináljunk, ha a településünkön nincs kiépítve a gázhálózat?

A legkényelmesebb és a leghatékonyabb megoldás az LPG tartály telepítése a házhoz. A cseppfolyósított gázhoz szükséges telepítés ott is lehetséges, ahol nincs külső, településhez tartozó infrastruktúra. Az LPG tartályt föld alá vagy föld felett is lehet telepíteni, a tartályok több méretben kaphatók, így a méretet a becsült fogyasztáshoz lehet igazítani. A cseppfolyósított gázhoz szükséges telepítés több szempontból is kényelmes megoldás– először is nem kell állandóan azzal foglalkoznia, hogy beszerezze a fűtőanyagot, hiszen ha a gáz kifogyóban van, elegendő kapcsolatba lépnie az ügyélszolgálaton keresztül a diszpécserrel, és megbeszélni a következő adag szállítását. A cseppfolyósított gáz több értelemben is tiszta megoldás – a fával vagy szénnel ellentétben nem keletkezik kosz, por vagy egyéb kis darabok. Mi több, a cseppfolyósított gáz olyan üzemanyag, amely majdnem teljesen elég, így jelentéktelen a környezetszennyező hatása. Továbbá, ha gázzal fűt, könnyedén beállíthatja a hőmérsékletet, fogyasztást, rugalmasan felkapcsolhatja vagy lejjebb veheti – így nagyon gazdaságosan fűthet. Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy a tartályos gázt nagyobb mennyiségben vesszük meg – így több időre biztosítjuk magunknak a fűtőanyagot, fix áron. Ez pedig anyag-, de ár biztonságot is jelent. Ami pedig a legfontosabb, szakértők által telepített, megfelelően kezelt, rendszeresen ellenőrzött gázrendszer kisebb kockázattal jár, mint a hagyományos fűtési megoldások, mivel jelentősen alacsonyabb a szén-monoxid-mérgezés kockázata.

Ha nemcsak kényelmet, de biztonságot is szeretne nyújtani magának és a családjának, döntsön a cseppfolyósított, tartályos gáz mellett!

https://www.flaga.hu/tartalyos-gaz/haztartasi-felhasznalas

Cikk megosztása!