Megéri szedni a kollagént? 

A kollagén azon fehérjék közé tartozik, melyek az emberi és az állati szervezetben a legnagyobb mennyiségben vannak jelen.

A kollagén szerepe, hogy segít a bőr rugalmasságának biztosításában, valamint segít megőrizni az ízületek és a csontok egészségét.

Alapvetően a kollagént az emberi szervezet maga is elő tudja állítani természetes módon, külső beavatkozás nélkül. Az életkor előrehaladtával azonban a szervezet kollagéntermelő képessége csökken, aminek aztán szemmel láthatóan is megmutatkoznak a jelei a bőr állapotában, ami fokozatosan veszít rugalmasságából és egyre inkább megjelennek a ráncok a test különböző területein. Emellett gyengülnek a csontok és romlik az ízületek állapota is.

Mit lehet tenni, mikor a szervezet már nem termel annyi kollagént, amennyire igényt tartanánk?

Vannak olyan ételek, amik fokozottabb mennyiségben tartalmaznak kollagént, ilyen például a csontleves is, ám mivel nem ehetünk minden nap csontlevest, érdemesebb a kivitelezhetőbb és egyszerűbb megoldásokhoz nyúlni, mint amilyen például a kollagén kapszula is.

A kollagén rendszeres szedésével, bár tudományos bizonyíték még nincs rá, a vásárlói tapasztalatok mégis megerősítik: egészségesebb bőrre, ezáltal fiatalosabb megjelenésre lehet számítani, továbbá jó eséllyel megelőzhető a porckopás és könnyebben növelhető az izomtömeg is.

Tehát, hogy megéri-e kollagént szedni, az attól függ, az egyén igényt tart-e a fent említett jótékony hatásokra. Ha igen, mindenképp érdemes kipróbálni a kollagén étrend-kiegészítőket, kapszula, vagy akár por formájában. 

Cikk megosztása!