Mit csinál egy szexuális fejlesztő?

Olyan társadalomban élünk, ahol a szexualitást megannyi tabu övezi. Számos természetes, elemi szexuális ösztönhöz, kíváncsisághoz és vágyhoz ezért szégyenérzetet társítunk sokszor persze tudattalanul. Ez a szégyenérzet aztán könnyen gátat szabhat a természetes szexuális kiteljesedéshez, az intimitás teljes átéléséhez és élvezetéhez.
Szerencsére vannak ma már olyan speciális szakemberek, akik eredményesen tudnak segíteni ezeknek a gátaknak az oldásában, a felesleges és ellehetetlenítő szégyenérzet oldásában. De kik is ezek a szakemberek? 


Alapvetően kétféle szakemberről beszélhetünk ezen a területen, a szexuálpszichológusokról és a szexuális fejlesztőkről. 

A szexuálpszichológus olyan diplomás szexológus, aki terápiás ülések során verbálisan tud segíteni a problémák megoldásában. Gyakorlatilag mint egy pszichológus, csak kifejezetten az erotika témakörére specializálódva. A szexuálpszichológus beszélgetések keretében segít feltárni a problémák gyökerét, a korlátozó negatív mintákat és az egyénnel közösen, őt vezetve keresnek megoldást a konliktusok oldásához. 

A szexuálpszichológustól egészen eltérő módszerekkel és megközelítési módokkal működik a szexuális fejlesztő, ahogyan az kiderül Kékes Réka szexoktató blogjából is.


Míg a szexuálpszichológus problémaközpontú megközelítést képvisel, célja a konfliktusok oldása és elsősorban a személyiség felől közelít, addig a szexuális fejlesztő gyönyörfókuszú és nem a konfliktusok oldását célozza, hanem segít olyan módszerek elsajátításában, melyekkel felszabadultan vehetünk részt az együttlétekben.

A szexuális fejlesztő megtanítja hogyan érhetünk el olyan testi és érzelmi állapotot, melyben a legkönnyebben és felesleges gátlások nélkül adhatjuk át magunkat természetes szexuális ösztöneinknek.
A fejlesztő célja nem a konfliktusok oldása, hanem, ahogyan arra elnevezése is utal: a fejlesztés, ennek megfelelően nem csak verbális, de gyakorlati útmutatásokkal is támogatja az egyént. 

Cikk megosztása!